Vágólapra másolva!
Ötre emelkedett az Esztergom-Nyerges Rallyn történt baleset halálos áldozatainak száma, miután a kedden meghalt az a kislány, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Kedden délelőtt életét vesztette a kórházban az a kislány, aki súlyos sérüléseket szenvedett a vasárnapi Esztergom-Nyerges Rally versenyen történt balesetben - közölte Facebook-oldalán a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség korábbi elnöke, Oláh Gyárfás.

"Értetlenül , gyászban állunk a vasárnapi halálos áldozatok előtt! Még fel se fogtuk mi történt! 

Imádkoztunk egy kislányért akiért napok óta küzdenek az orvosok, sajnos sikertelenül. Ma délelőtt feladta a harcot! Mérhetetlen gyász, de ugyanakkor hallgatva a nyilatkozatokat düh van bennünk, próbálunk válaszokat kapni miértekre és hogyanokra. Nincsenek szavak! Apaként, sportvezetőként a szívem szakad meg, osztozunk a hozzátartozók gyászában!

- írta a szövetség volt elnöke.

Esztergom-Nyerges Rally
Helyszínelés nyomai az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A hírt a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette a police.hu oldalon, így a ralibaleset halottainak száma ötre emelkedett.

Mint ismert, a vasárnapi versenyen Lábatlan és Bajót között egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. Négyen a helyszínen meghaltak, ketten életveszélyes, öten súlyos sérüléseket szenvedtek, egy ember könnyebben sérült.

A baleset körülményeit büntetőeljárásban, szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.