A Gyurcsány-párt tagozataivá váltak a baloldali pártok

Gyurcsány Ferenc, Jakab Péter, Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes, Donáth Anna, Szabó Tímea
Gyurcsány Ferenc, Jakab Péter, Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes, Donáth Anna, Szabó Tímea
Vágólapra másolva!
Egy friss felmérés szerint mára egyetlen baloldali párt sem rendelkezik 10 százaléknyi támogatóval a magyar választók között. Mindez nem meglepő, mivel teljesen elvesztette a baloldal önmagát, az egész egy massza lett Gyurcsány Ferenc vezetésével. A Demokratikus Koalíción kívüli mindegyik baloldali párt a Gyurcsány-párt tagozata lett.
Vágólapra másolva!

Jelentős előnnyel vezet a Fidesz-KDNP a Medián mérése szerint, míg a baloldali pártok közül egyik támogatottsága sem éri el a 10 százalékot - írta a Magyar Nemzet. Összességében a baloldal tizenkét év alatt Gyurcsány Ferenctől eljutott Gyurcsány Ferencig, így a DK-nak immár tagozatai vannak: az LMP a zöld tagozata, a Momentum az ifjúsági tagozata, a Jobbik a fasiszta tagozata, az MSZP a táskás tagozata, a Párbeszéd pedig a tengerentúli tagozata. Mindezek fényében nem meglepő, hogy ezek a tagozatok mára nem rendelkeznek érdemi támogatottsággal.

A zöld és az ifjúsági tagozat

Az LMP mint zöld tagozat kapcsán érdemes megjegyezni, hogy úgy állapodtak meg a DK-val, hogy Gyurcsány Ferenc pártja kisegíti az LMP-t, ha nem lenne elegendő képviselőjük a frakcióalakításhoz. Ez azóta meg is történt. A párt egyébként semmilyen érdemi zöld politikát nem folytat, miközben a kormánypártok végrehajtják a valódi zöld lépéseket, így többek között folyamatosan nő a megújuló energia aránya Magyarországon.

A Momentum mára a DK ifjúsági tagozata lett. Ezt bizonyítja, hogy korábban egy parkban egyeztetett Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András. A képek tanúsága szerint jó diák módjára hallgatta végig a baloldal vezérének útmutatásait a momentumos frakcióvezető. Vélhetően azért találkoztak egy parkban, mert így igyekeztek elkerülni azt, hogy kölcsönösen felvegyék mindazt, amiről beszélnek.

Így irányítja Gyurcsány a Momentumot Forrás: Origo

Kabul rózsája

A Párbeszéd azért nevezhető a DK tengerentúli tagozatának, mert Szabó Tímea a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, majd valahogy hirtelen a Harvard Egyetem jogi karán találta magát.

Itt két-három hét alatt kutatási vezető lett belőle. A Harvard Egyetemen konfliktusmegelőzési stratégiákat és a sérülékeny csoportok védelmét kutatta. Az az érdekes ebben, hogy fiatalon, 25 évesen mindenféle jogi képzettség nélkül kapta meg ezt a kiemelt pozíciót. Az amerikai egyetemen nem csupán kutatásokat végzett, de tárgyalt ENSZ-vezetőkkel és -delegációkkal.

Azt, hogy kitől kapta ezeket a megbízatásokat, máig homály fedi.

Később Pakisztánban egy afgán menekülttáborban dolgozott, majd Afganisztánba ment, ahol az amerikai bombázások során állítása szerint Boston és Kabul között ingázott. A bombázások befejeztével Szabó Tímea Kabulba költözött, ott pedig az amerikai érdekekért szállt síkra, illetve segítette az afgán kormány felállítását, majd egy civil szervezethez (NGO) csatlakozott. Tevékenysége befejeztével 2003 őszén Magyarországra költözött, és azonnal bekapcsolódott a Soros György által támogatott Helsinki Bizottság munkájába.

Szabó Tímea nagy népszerűségnek örvend az amerikaiak körében Fotó: Polyák Attila - Origo

Eközben csatlakozott az LMP-hez, ahova beépült, és felkerült a párt 2009-es európai parlamenti listájára. Itt is gyorsan előrejutott, és hamarosan az LMP választmányi tagja, szóvivője és később listavezetője lett. Mindezt úgy, hogy azt állította, hogy nem szeretne politikus lenni. Az LMP-t rövid idő alatt szétverte, hogy létrehozhassa a Gyurcsány Ferenccel közös balliberális együttműködést. Az amerikaiak nagyra értékelték Szabó Tímea segítségét, és hálájuk jeléül azóta is rendszeresen hivatalos hazánkban az amerikai rendezvényekre.

40 millió a táskában

- mondta Márki-Zay Péter, bukott baloldali kormányfőjelölt. Ezzel egyértelműen arra utalt, hogy a Jobbik a Gyurcsány-koalíció fasiszta tagozata. Egyébként Márki-Zay mindehhez hozzátette ez után azt is, hogy „gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét".

Mára az egyik legjelentéktelenebb tagja a Gyurcsány-koalíciónak az MSZP lett, ami mára csak táskás tagozatként fut. Ennek egyik csúcspontja volt, amikor kiderült,

Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselő 2019 második felében 40 millió forint vesztegetési pénzt vett át.

Fuzik Zsolt, a BKV és a CBA volt informatikai vezetője 2021 őszén vádalkut kötött a nyomozókkal, és több általa ismert, politikusokat érintő bűncselekményről is beszámolt. Ez alapján Horváth Csaba, zuglói szocialista polgármesteren és Tóth Csaba, volt MSZP-s országgyűlési képviselőn kívül Molnár Zsolt is részesült a vesztegetési pénzekből. Molnár 40 millió forintot vett át az Olimpia parkban, és a táska pénz fejében megígérte, hogy két évig nyugta lesz az őt lefizető cégnek.

Egy ilyen táskában lehetett a 40 milliónyi kenőpénz Forrás: Origo

Fuzik azt mondta,

Molnárral 2019. augusztus 6-án találkoztak délelőtt 10 órakor a Casa Bianka étterem előtt, az V. kerületben, ahonnan az Olimpia parkba sétáltak. Fuzik a pénzt egy fekete bőr Hugo Boss irattáskában vitte magával. A parkban leültek egy padra, majd odaadta a politikusnak a táskát, aki megköszönte, és azt mondta: „rendben vagyunk".

Fuzik Zsolt vallomásában megemlítette, hogy a táskát nem kapta vissza.