Donald Trump az amerikai konzervatív ellenforradalom motorja - videó

Donald Trump portré
Delaware, 2022. április 24. Donald Trump volt amerikai elnök beszél támogatóihoz az Ohio állambeli Delaware-ben tartott nagygyűlésen 2022. április 23-án. MTI/EPA/David Maxwell
Vágólapra másolva!
Bemutatjuk a CPAC-konferenciák legnagyobb alakjait. Az Alapjogokért Központ és az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) közös rendezvényét május 19-20. között rendezik Budapesten. A rendezvény fő szónoka Orbán Viktor kormányfő lesz.
Vágólapra másolva!

Donald Trumpot senkinek sem kell bemutatni. A legutóbbi – és elképzelhető, hogy a következő – amerikai elnök a konzervatív reneszánsz kiemelkedő vezéralakja az Egyesült Államokban. Szókimondása és politikai bátorsága legendás. Trumpot a liberális fősodor és a posztmodern baloldal tán még Orbán Viktornál is jobban gyűlöli.

Donald Trump neve immár összefonódott a CPAC-kel. 2011-ben szólalt fel először a konferencián (a fotó idén készült, egy Trump-gyűlésen) Forrás: MTI/EPA/David Maxwell

Donald Trump neve immár összefonódott a CPAC-kel. 2011-ben szólalt fel először a konferencián, abban az évben, amikor először gondolkozott el komolyan azon, hogy elindul az elnökválasztásokon. Akkor még nem így hozta a sors, de ő és a CPAC közönsége azonnal egymásra találtak. Az elmúlt években Donald Trump volt a rendezvény főszónoka, és beszédeit minden évben hatalmas várakozás övezi. Nemcsak lelkesít, de irányt is mutat az amerikai konzervatív mozgalom számára. Kétségtelen tény, hogy ő az amerikai jobboldal vezére és a konzervatív ellenforradalom motorja.

Első, elnökként elmondott beszédéből hoztunk el egy részt, melyben kristálytisztán fogalmazza meg, hogy bármennyire is fontos a nemzetközi kooperáció, egy ország vezetőjének a saját hazája érdekeit kell képviselnie: