Országszerte zivatarokra figyelmeztetnek

eső zivatar vihar időjárás Budapest
Vágólapra másolva!
Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

Az éjféli óráktól előbb északnyugaton, majd a Dunántúl keleti felében és a Duna-Tisza közén is egyre többfelé pattannak ki - helyenként intenzív - zivatarok.

Kedden napközben összességében gyengül és kelet felé helyeződik át a "csapadéktevékenység", de északnyugaton, és az ország keleti felén (legkisebb eséllyel az északkeleti harmadban) kialakulhatnak újabb zivatarok.

A késő délutáni órákban újabb zivatarrendszer közelíti meg az Alpokalját.

A zivatarokat általában erős szél és jégeső kísérheti.

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. A kép illusztráció! Fotó: Csudai Sándor - Origo

Északnyugaton akár viharos széllökések, illetve nagyobb jégdarabok is előfordulhatnak. Intenzívebb gócokban jelentős - 15-20 milliméternyi - csapadék is eshet

- írták.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában 10 és 17 Celsius-fok között alakul, de a szélcsendes, illetve kevésbé felhő északkeleti megyékben 10 fok alatti minimumok is lehetnek.

A legmagasabb hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható, ám a tartósabban felhős, csapadékos részeken 20 fok körüli értékeket is mérhetnek.