Ez az igazság Putyin egészségügyi állapotáról

PUTYIN, Vlagyimir,  Vlagyimir Putyin
Moszkva, 2022. május 16. Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) moszkvai csúcstalálkozóján 2022. május 16-án. MTI/EPA/Pool/AFP/Alekszandr Nyemenov
Vágólapra másolva!
Különösen a baloldali sajtóban, rendszeresek a találgatások Putyin egészségügyi állapotával kapcsolatban, olykor mintha drukkolnának, hogy legyen nagyon beteg. Most azonban egy elég hiteles ember szólalt meg. Amerikai, politika iránt érdeklő, nagy művész, aki jól ismeri Putyint. Oliver Stone háromszoros Oscar-díjas amerikai filmrendező. Arról beszélt, hogy Putyin korábban rákbeteg volt, de meggyógyult és teljesen jól van már évek óta. Stone korábban évekig az orosz elnök közelében mozgott, egy dokumentumfilmen, mondhatni, közösen dolgoztak - az alaphírről a mandiner.hu is írt.
Vágólapra másolva!

Régóta híresztelik - főleg persze ellenségei - az orosz elnökről, hogy súlyos beteg. Legutóbb a brit MI6 egyik volt ügynöke, Christopher Steele állította, hogy az orosz elnök állandó orvosi kezelésre szorul. Most a háromszoros Oscar-díjas filmrendező, Oliver Stone – aki két évig az orosz elnök közvetlen közelében mozgott és egy dokumentumfilm-sorozatot is forgatott vele – egy podcastműsorban beszélt az orosz elnök egészségügyi állapotáról.

„Putyin rákbeteg volt, de legyőzte a betegséget" – mondta Oliver Stone Lex Fridman orosz származású amerikai mesterségesintelligencia-kutató műsorában.

Oliver Stone egy hazafinak ismerte meg Putyint

A hollywoodi filmrendező azt is hozzátette: 2015 és 2017 közt, amikor az orosz elnök környezetében volt, „racionális, nyugodt, az orosz nép érdekében fellépő embernek, igaz hazafinak ismerte meg őt".

Oliver Stone érdeklődése a politika iránt közismert: A szakasszal (Platoon) világhírűvé vált rendező (ezért és a Született július 4-én rendezéséért kapott Oscar-díjat, korábban a Midnight Express-ért forgatókönyvírói Oscart) számos politikai filmet rendezett. A Kennedy-gyilkosság utóéletéről szóló JFK Kevin Costner főszereplésével az egyik legjobb film ebben a műfajban, a Nixon (Anthony Hopkins volt a címszereplő, a producer pedig Andy Vajna) egészen nagyszerű alkotás. De csinált mozifilmet G. W. Bushról és dokumentumfilmet Fidel Castróról. Putyin-dokumentumfilmje is világhírű. A szórakoztatóbb filmeket kedvelők körében pedig nagy közönségsikere volt a Tőzsdecápák (Wall Street) című filmjének, ezért kapott egyébként Michael Douglas színészi Oscar-díjat.

A teljes, csaknem kétórás beszélgetést itt tekintheti meg: