Vágólapra másolva!
2022. január 28-án megtörtént az Újpest FC hivatalos tulajdonváltásának első lépése, amikor a belga Roderick Duchatelet és Kovács Zoltán, aláírták az eladásra vonatkozó szerződést. Most azonban a fővárosi klub honlapján megjelent közleményből kiderült, hogy az új befektető nem tudta kifizetni a szerződésben vállalt összeget, így az Újpest FC továbbra is Roderick Duchatelet tulajdonában marad.

Az Újpest FC honlapján kiemelik, hogy 2021. május 13-án megállapodás született a klub eladására vonatkozóan, mely megállapodást az átvilágításokat, pénzügyi vizsgálatokat követően 2022. január 28-án szerződésben rögzített a két fél. Ezen szerződés tartalmazza a cégek átírásának, így a klub tulajdonosváltásának minden feltételét, melyet Roderick Duchatelet és Kovács Zoltán aláírásával hitelesített.

A szerződő felek a megállapodásban foglaltakhoz szigorúan tartották magukat, vagyis a híresztelésekkel ellentétben a világgazdasági helyzet változásai, a csapat által elért eredmények, és egyéb tényezők nem befolyásolták a klub szerződésben rögzített vételárát.

Továbbra us Roderick Duchatelet az Újpest tulajdonosa Forrás: MTI/Illyés Tibor

A megállapodás 2022. június 30. napjában határozta meg a kifizetés határidejét, amely feltétel nem teljesült, így a kontraktusban foglaltak értelmében a szerződés a mai nappal automatikusan érvényét veszíttette.

Roderick Duchatelet az alábbi nyilatkozattal kommentálta az eseményeket:

Köszönöm szépen Kokónak az egész folyamat során a nagyon korrekt hozzáállását, segítőkészségét és a rengeteg erőfeszítést, amit beletett, hogy az üzlet létrejöhessen. Amennyiben egyéb fejlemény történik a klub eladásával kapcsolatban, természetesen mindenkit időben értesítünk."

„Tudom, hogy a szurkolók most elmondhatatlanul csalódottak, és nekem is ugyanúgy fáj, hogy nem sikerült tető alá hozni a tulajdonosváltást, hiszen nem erre készültünk, nem ezért dolgoztunk keményen az elmúlt hónapokban." - mondta el Kovács Zoltán.

Az újpesti legenda Kovács Zoltán is benne lett volna az új tulajdonosi körben Forrás: www.vidi.hu/Peka Roland

Aki ismer, tudja: az Újpest nagyon fontos része az életemnek, ezért - ahogy a pályán sem adtam fel soha – nem adom fel. Továbbra is küzdeni fogok azért, hogy utat találjak a klub megvásárlásához, és megvalósíthassuk az Újpest múltjához méltó jövőbeli terveinket, új korszakot kezdhessünk együtt, a szurkolóinkkal" - tette hozzá Kovács Zoltán.

Szintén az Újpesthez kapcsolódó hír, hogy a lila-fehér csapat szombaton 11 órakor az MTK ellen játszik felkészülési meccset az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, azonban az újpesti klub kérésének megfelelően a találkozó végül zárt kapus lesz.