Lövöldözés volt Svédországban egy forgalmas bevásárlóközpontban - videó

Vágólapra másolva!
Lezárták a dél-svédországi Malmö egyik bevásárlóközpontját pénteken lövöldözés miatt - közölte a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

"Lövések dördültek a malmöi Emporia bevásárlóközpontban. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, és a környéket lezárta" - írták a közleményben.

Úgy tűnik, hogy az elkövetőt még nem sikerült elfogni. Egyes információk szerint a lövöldözést egy verekedés előzte meg, lehetséges, hogy bűnbandák között alakult ki összetűzés.

A Mirror arról számolt be, hogy a támadás során két ember megsérült. Több szemtanú is sírva mesélte, hogy lövéseket hallott. Volt, aki összesen 20 lövést számolt, amíg kijutott a bevásárlóközpontból.

A Sydsvenskan svéd lapnak nyilatkozó szemtanú arról beszélt, hogy éppen az Apple boltban vásároltak, amikor ugyanazon az emeleten öt lövés dördült. Ekkor kezdtek el rohanni az emberek, a bolt dolgozói pedig azt mondták, hogy mindenki meneküljön. Hatalmas volt a pánik.

A Mirror szerint a támadó látszólag véletlenszerűen tüzelt, nem válogatott a célpontok közül.

Helyszíni beszámolók szerint a rendőrség egy embert letartóztatott, azonban hivatalosan ezt az információt még nem erősítették meg.

Frissítés:

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a helyszínen egy embert letartóztattak. A lövöldözésben ketten sérültek meg. A rendőrök jelenleg biztosítják a helyszínt, kikérdezik a szemtanúkat és megvizsgálják a biztonsági kamerák felvételeit. Az elkövető nagy valószínűséggel egy mindössze 15 éves tinédzser volt.