A hálózat működésben: Budapesten tartottak eligazítást Sorosék

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
Budapesten a Soros-egyetemen konferenciát tartottak a „fenntartható demokrácia" címmel. Önmagában a konferencia nem lenne érdekes, hiszen leharcolt balliberális aktivisták, újságírók, kutatók, demokráciaféltő szakipari munkások és Soros emberei mondták el újra ugyanazt, amit az elmúlt 12 évben számtalanszor. Mi most mégis azért foglalkozunk ezzel a rendezvénnyel, mert az áprilisi választások óta most először jöttek ki a fényre a hálózat emberei. Az alábbi cikkben bemutatják, hogy az Amerikából pénzelt Action for Democracy miként próbálja meg újjáépíteni megtépázott renoméját Budapesten. Illetve, hogy kik azok, akik a kiüresedett hazai baloldalba próbálnak lelket lehelni - írja a Tűzfalcsoport.
Vágólapra másolva!

A történetet talán érdemes azzal kezdeni, hogy a folyamatos forráshiány miatt aggódó főpolgármester és a Főváros „8 millió forinttal" támogatták a CEU és a Political Capital rendezvényét.

Karácsony Gergely úgy támogatta Sorosék rendezvényét, hogy közben arról panaszkodik, hogy a fővárosnak nincs pénze. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Tehát pénz Soros hálózatának a fellépésére akad a kongó fővárosi kasszában. Sőt, a támogatáson túl Budapest főjegyzője, Számadó Tamás arról is beszámolt, hogy

Tehát nemcsak közpénzt adtak a CEU-n tartott konferenciára, hanem a főváros egyes munkatársainak az idejét is- amelyet szintén közpénzből fizetnek - vagyis a főváros gondjainak megoldása helyett a konferencia szervezésével töltötték munkaidejüket.

Az anyagiakon túl sokkal érdekesebb maga a hálózat és az azt működtető személyek. A Budapest Fórum a Fenntartható Demokráciák építéséről című rendezvényt szeptember 21-22-én Budapest Főváros Önkormányzata, a Political Capital és a CEU Demokrácia Intézete rendezte. Már elsőre sem kecsegtet túl sok izgalommal, de ha megnézzük a fellépőket akkor lepődünk meg igazán.

Ugyanis a konferencia előadói között nagyon sok olyan személyt találunk, akik a tiltott amerikai pártfinanszírozósbotrányba is belekeveredtek. Sőt a gyanús amerikai dollárokat Márki-Zay Péterék szervezetébe betoló Action for Democracynevű szervezet teljes paneleket szponzorált a konferencián, ahol azok a személyek adtak elő, akik a kampányban közvetlen kapcsolatban voltak a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjével.

Soros egyértelmű üzenetet küldött. Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

Tehát ezt a kirakatkonferenciát nem lehet másképp értelmezni, mint úgy, hogy Soros hálózata jelezni szerette volna, hogy elbukták a kampányt, milliárdokat toltak bele a baloldali kampánykasszába, de még mindig itt vannak.

Egyrészt a donorok, megrendelők felé is jelezni kell, hogy a pénzük nem veszett teljesen kárba, másrészt az itthoni, kiábrándult és útkeresés előtt álló végrehajtók (pártok, Soros-szervezetek) felé is mutatni kell, hogy az „amerikai milliárdos nagybácsik" még nem engedték el a kezüket.

Nézzük meg, hogy miképp is működik a hálózat a gyakorlatban

Az egész amerikai tiltott pártfinanszírozás megszervezése mögött Korányi Dávid áll, aki Karácsony Gergely főtanácsadója, és mit ad Isten, a CEU-s konferencián is feltűnt.

Korányi Dávid Forrás: Origo

Egy panelbeszélgetésben is megmutatta magát, nem meglepő módon, hiszen szervezete finanszírozta és támogattaaz egyes panelbeszélgetéseket.

Forrás: Tűzfalcsoport

A fenti kép a CEU-s konferencia Magyarországról szóló beszélgetéséről készült, és a hölgy, aki az első képkockán feltűnik, az nem más, mint Kati Marton egykori újságíró, az MZP-nek amerikai pénzeket utaló szervezet egyik vezetője.

Szintén feltűnt a konferencián a „történelemtemető" Francis Fukuyama is, aki szintén az Action for Democracy nevű szervezet tanácsadója, és azon túl, hogy a „magyarországi demokrácia szakértőjévé" léptette elő magát, előszeretettel és minden ok nélkül szereti dicséri Karácsonyt. 2021-ben többek között úgy beszélt róla, mint olyasvalaki, aki valós lepésekettesz az illiberalizmus ellen. 2021-ben még semmit nem lehetet tudni az Action for Democracyról, de mára már sejthető, hogy miért is lett Karácsonyba szerelmes a „nagy geopolitikai gondolkodó".

Forrás: Tűzfalcsoport

A többek között magyar adófizetők pénzén szervezett konferencián feltűnt Timothy Garton Ash is, aki szintén az amerikai pénzeket küldő szervezet tanácsadó testületének a tagja.

A Political Capital weboldaláról kiderül, hogy a konferencia stratégiai partnerségben van azzal a szervezettel, amelyet többen azzal vádolnak, hogy a szabad magyar demokráciatörténet legnagyobb befolyásolási kísérletét próbálta elkövetni.

Forrás: Tűzfalcsoport

Tehát a képlet egyszerű: Sorosék és más amerikai milliárdosok gründolnak egy szervezetet Amerikában, amelyet kitömnek pénzzel. Kezdetben ez a szervezet Karácsonyt segítette volna, ezt MZP ismerte el, amikor azt mondta, hogy ő megörökölte a visszalépő főpolgármester stábját, tanácsadóit.

Mivel Karácsony lelépett ezért megkapta az amerikai hálózatot Márki-Zay Péter és így a baloldal.

A választást elbukták, felelősek nem voltak, ezért Amerikából átváltottak kézivezérlésre. Az ott beszervezett embereket most elküldték Budapestre egy konferenciára, hogy próbálják meg felrázni az itthoniakat.