Elárulta az MVM, mire kell odafigyelni a többlet gázfogyasztás megelőzéséhez

gázkonvektor
81781050 - the output of the coaxial flue gas convector on the wall of the house
Vágólapra másolva!
Az MVM földgázelosztó társaságai felkészültek az idei fűtési szezonra, de az ügyfeleknek is érdemes felülvizsgáltatni a tulajdonukban lévő földgázvezetékek, gázkészülékek állapotát - hívta fel a figyelmet az energetikai vállalatcsoport.
Vágólapra másolva!

Közleményükben felidézték, hogy az MVM csoport biztosítja az összes lakossági ügyfél földgázellátását országszerte, de földgázelosztási tevékenysége nem országos.

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. és az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. együttesen 30 ezer kilométert meghaladó, tervszerűen és folyamatosan karbantartott, európai szinten is kiemelkedő gázhálózatot üzemeltet - emelték ki.

Képünk illusztráció Forrás: 123RF

A tájékoztatás szerint a földgázelosztó társaságok minden évben számos rekonstrukciós munkát végeznek a gázhálózaton. A vezetékek cseréje szükségessé teszi, hogy a vezetékek összekötésének idejére a gázszolgáltatást ideiglenesen szüneteltessék.

A telekhatáron belüli földgázrendszerek üzemképes és biztonságos állapotban tartására az előírások szerint az ingatlan tulajdonosa kötelezett.

A telekhatáron belüli vezetékek és eszközök nem megfelelő műszaki állapota a lehetséges veszélyeken túl többlet gázfogyasztást is okozhat - hívta fel a figyelmet az MVM.

Az MVM azt javasolja a fogyasztóknak, hogy rendszeresen vegyék igénybe a gázkészülékek márkaképviseletét ellátó szakszervizek javító, karbantartó és ellenőrzést végző szolgáltatását,

amelyek munkalappal is igazolják az elvégzett szolgáltatást, és ezzel felelősséget is vállalnak az elvégzett javításokért.