Döbbenet: ezért vonta vissza a videóbíró a horvátok tizenegyesét - fotó

fbl Horizontal
Croatia's midfielder #10 Luka Modric and Croatia's midfielder #08 Mateo Kovacic argue with English referee Anthony Taylor during the Qatar 2022 World Cup Group F football match between Croatia and Belgium at the Ahmad Bin Ali Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on December 1, 2022. (Photo by MANAN VATSYAYANA / AFP)
Vágólapra másolva!
A világbajnokság F csoportjának rangadóján, a Horvátország-Belgium meccsen a horvátok a 15. percben büntetőt kaptak, ám hosszas videóbírózás után visszavonták a döntést. Mutatjuk, miért.
Vágólapra másolva!

A 15. percben Carrasco rúgott bele ellenfelébe saját tizenhatosán belül, és a játékvezető, Anthony Taylor egyből a büntetőpontra mutatott. Modric már arra készült, hogy elvégezze a tizenegyest, azonban a bíró fülére szóltak, hogy nézze vissza a szabálytalanságot megelőző eseményeket.

A visszanézés után a bírónak kellett döntenie, és a videóbírós elemzés után kiderült, hogy már Modric szabadrúgásánál lesen állt az egyik támadó,

így végül a belgák végezhettek el szabadrúgást.

Egészen minimális különbséggel helyezkedett előrébb a horvát futballista belga ellenfelénél, de a modern technológia ezt is kimutatta:

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!