Elképesztő, milyen sokáig nem vette észre a bíró a szabálysértően játszó francia játékost

fbl TOPSHOTS Horizontal
France's defender #05 Jules Kounde has his chain taken off during the Qatar 2022 World Cup round of 16 football match between France and Poland at the Al-Thumama Stadium in Doha on December 4, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia válogatott védője, Jules Koundé csak az első félidő végén figyelmeztette a játékvezető, hogy távolítsa el a nyakából a láncot a Lengyelország elleni nyolcaddöntőn. Didier Deschamps szövetségi kapitány nagyot csalódott a Barcelona sztárjában.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szabályzata tiltja, hogy a játékosok ékszert viseljenek a mérkőzés közben,

Jesús Valenzuela játékvezető azonban csak az első játékrész hajrájában, az asszisztense segítségével figyelt fel Koundé nyakláncára,

amit ezután a francia stáb egyik tagjának le kellett vennie róla.

Mivel a felszólításra azonnal engedelmeskedett, ezért utólag ez biztosan nem jár büntetéssel, Didier Deschamps azonban csalódottságának adott hangot, amiért Koundé nem távolította el már a meccs előtt az edzéseken is rendszeresen viselt ékszereit.

„A játékvezető külön ki is emelte nekünk, hogy a játékosok nem viselhetnek karkötőt vagy nyakláncot, ahogy ő sem fog órát vagy napszemüveget hordani – nyilatkozta Deschamps. – Ez ugyanis nem megengedett.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!