Rátámadtak két emberre Budapesten az utcán

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy 19 éves, többszörösen büntetett férfi ki akart rabolni egy 15 éves fiút, aztán összeverekedett egy férfivel. A bíróság 4 év börtönbüntetésre ítélte, de ez még nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Október 24-én délután, a 7. kerületi Thököly úton egy 19 éves férfi cigarettát kért egy 15 éves gyerektől. Amikor a fiú azt mondta, nincs nála,

a férfi ököllel arcon vágta.

Erre a fiú megjegyzést tett, ami után a támadó megint megütötte. Az áldozat bemenekült egy közeli étterembe, ahová a fiatal férfi is követte. Azt követelte, hogy a gyerek vegyen neki ételt. Ekkor érkezett meg a fiú anyja, aki megkérte a férfit, hogy hagyja békén a gyerekét. A férfi megfenyegette a nőt. Azt mondta, megveri, de aztán mégis kiment az étteremből. A kisfiú rácsukta a férfira az ajtót, aki be akarta lökni azt.

Az anya ekkor kijelentette, hogy hívja a rendőrséget, amitől a támadó elmenekült. A kisfiú végül nem sérült meg.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezután a 14. kerületi Reiner Frigyes park buszmegállóban verekedett össze egy férfivel a támadó, de aztán innen is elszaladt.

A 19 éves férfit gyorsított eljárásban állították bíróság elé. Rablási kísérletben és garázdaságban is bűnösnek találták, amiért 4 év börtönbüntetésre ítélték, és elrendelték a két korábbi, felfüggesztett szabadságvesztése végrehajtását is. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős. A férfit letartóztatták.