Újabb elismert orvosokat fogtak el a rendőrök egy csalási ügyben

Vágólapra másolva!
Közel 250 rendőr több mint 60 helyen csapott le orvosokra, és gyógyászati segédeszközöket gyártó, illetve forgalmazó cégekre. Az akcióban a Terror Elhárítás kommandósai is részt vettek, mert volt, akiről tudták, hogy van fegyvere. Összesen 17 embert fogtak el a csalási ügyben. A korábbi elfogásokkal együtt, már 26 emberrel szemben folyik eljárás. Az ügy nagyságát jelzi, hogy a rendőrök egy külön országos egységet hoztak létre.
Vágólapra másolva!

A rendőrök, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől, és az NVSZ-től kapott adatok és információk alapján újabb olyan cégeket azonosítottak be, akik

nagy értékben, jogosulatlanul igényeltek vissza állami támogatásokat gyógyászati segédeszközök után.

Forrás: Police.hu

Ebben az elkövetői körben összesen tizenheten voltak érintettek: 6 orvos, 8 cégvezető és 3 alkalmazott.

Az ortopéd orvosok közül kettő szegedi, egy makói, egy szigetszentmiklósi, egy szekszárdi és egy budaörsi, míg a segédeszközöket gyártó cégek vezetői többségében szegediek, de van köztük egy ceglédberceli és egy budapesti is.

A gyanú szerint a szakorvosok

a betegfelhajtók által hozott páciensek számára a legnagyobb állami támogatású eszközöket írták fel attól függetlenül, hogy a betegnek szüksége volt-e rá vagy sem. Majd az ezek után járó állami támogatásokat jogosulatlanul visszaigényelték.

A nyomozók a gyanúsítottak számlájáról, illetve tőlük készpénzben összesen közel 80 millió forintot foglaltak le. Míg vagyonvisszaszerzés keretében további több mint 70 millió forintnak megfelelő vagyont vontak el, illetve zároltak.

Forrás: Police.hu

A TEK műveleti egységeire azért volt szükség az elfogások során, mert több elkövető engedéllyel tartott lőfegyverekkel rendelkezett.

Az ügyben eljáró rendőrök mind a tizenhét elfogott embert – köztük hat nőt – gyanúsítottként hallgatták ki jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint közfeladati helyezettel visszaélés miatt.

Forrás: Police.hu

Hárman szabadlábon védekeznek, egy orvos bűnügyi felügyelet alatt áll, míg tizenhárm embert őrizetbe vettek, és kérték a letartóztatásukat.
Jelenleg az ügynek 26 gyanúsítottja van.