Egy rettenetesen kövér lány bosszúja, egy idős nőkre vadászó prostituált és egy szexszekta

Malacka
Vágólapra másolva!
Ahogy januárban, úgy februárban is takaréklángon üzemelnek a streamingszolgáltatók, de néhány különleges film azért akad a kínálatban: ilyen egy meglehetősen abszurd spanyol horror, amelyben egy súlyosan elhízott tinédzser lány összefog egy sorozatgyilkossal, de megnézhetjük Emma Thompson életének egyik legjobb alakítását is, és Mark Wahlberg is akcióba lendül egy nagy költségvetésű produkcióban. Jónak nem jó filmek, de némelyik legalább érdekes, és lesz talán olyan Netflix-film is, amely nincs tele a szélsőbalos ideológiai ostobaságokkal.
Vágólapra másolva!

Netflix

Jessica útja (február 3.)

Az ausztrál Jessica Watson mindössze tizenhat éves korában Guiness-rekordot állított fel, nála fiatalabban ugyanis még senki nem hajózta körbe a Földet.

Hollywood szereti a teljesítőképesség határát feszegető történeteket és a Netflix-drámája látszólag nem is fukarkodik a sziruppal, ugyanakkor a siker elsősorban abban áll (vagy bukik), hogy a viharos nyílt tengeren játszódó akciójelenetek elég feszültek lesznek-e ahhoz, hogy izguljunk a lányért, miközben a hírekből pontosan tudjuk: a valóságban túlélte a kalandot.

Viking farkas (február 3.)

Miután egy tinédzser lány egy kisvárosba költözik a szüleivel, a szeme láttára gyilkolja meg egyik iskolatársát egy vérfarkas, a támadás során pedig ő is megfertőződik, és egyre furcsább látomásai és vágyai lesznek.

Az alapvetően nehezen komolyan vehető témán nem sokat segít, hogy a Viking farkas-ban szemlátomást egy szikrányi önirónia sincs, az alkotók elvárják, hogy halálosan komolyan vegyük a filmtörténet során alaposan elkoptatott mitológiai rémet. A szörnyet ráadásul borzalmas számítógépes trükkökkel keltették életre, így annak ellenére is nehéz bizakodni ebben a norvég filmben, hogy manapság számos kitűnő horror érkezik Skandináviából.

Nálad vagy nálam? (február 10.)

Debbie és Peter már húsz éve jó barátok, amikor azonban egy hirtelen ötlettől vezérelve egy hétre otthont cserélnek és mélyebb bepillantást nyernek a másik életébe, elkezdenek egymás iránt romantikus gondolatokat táplálni.

A vígjátékok előzeteseivel gyakori probléma, hogy az alkotók elsütik az összes viccet, a Nálad vagy nálam? esetében azonban nincs ilyen gond: vagy gondosan titkolták a poénokat a videó összevágásakor, vagy egy szikrányi humor sincs a teljes filmben.

A Reese Witherspoon és Ashton Kutcher főszereplésével készült romantikus komédia egyébként Az ördög Pradát visel forgatókönyvírójának az első nagyjátékfilmes rendezése, úgy tűnik azonban, mindenki jobban járt volna, ha ezúttal is csak a történetet jegyzi.

Lapozzon, cikkünk a következő oldalon folytatódik!