Itt van Putyin legújabb bejelentése

Putyin, oroszország, orosz, elnök, Vlagyimir Putyin
Russian President Vladimir Putin chairs a Security Council meeting via a video link at the Kremlin in Moscow on May 15, 2023. (Photo by Pavel Byrkin / SPUTNIK / AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz elnök pozitív hangvételű nyilatkozatot adott ki Oroszország jövőjére vonatkozóan, melyben kiemelte, hogy az erős oktatási rendszernek köszönhetően az ország versenyképes tudással felvértezve nézhet szembe a kihívásokkal - írta meg a tass.com.
Vágólapra másolva!

- mondta az orosz államfő.

Az elnök kiemelte Oroszország erős oktatási rendszerét is.

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin Forrás: AFP/Pavel Byrkin

"Csodálatos iskolákat hoztunk létre az elmúlt évtizedekben, gondolok itt többek között a matematikai iskolákra; ez alapvető. Csodálatos mérnöki iskoláink vannak. Kétségtelen, hogy mindezeknek hála

- tette hozzá.

Putyin megjegyezte, hogy Oroszország már jóval a jelenlegi helyzet kialakulása előtt elkezdett a gyorsan fejlődő piacokra koncentrálni.

"A gyorsan fejlődő piacok nem az ukrajnai helyzet miatt kezdtek el gyorsan fejlődni, hanem a világgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokkal és az új globális vezetők megjelenésével kapcsolatos körülmények miatt. Ez a folyamat már évtizedek óta zajlik, csak ezek a dolgok most válnak nyilvánvalóvá." - zárta Putyin.