Karácsony Gergelyék kirúgással fenyegetik a sztrájkolókat

Vágólapra másolva!
Sztrájkba léptek a kukások a fővárosi közterületfenntartónál, az FKF-nél. Azt sérelmezik, hogy a főváros baloldali vezetése hazugságokat terjeszt a fizetésükről, ráadásul ellenőröket vette fel, hogy kémkedjenek a dolgozók után, az ellenőrök viszont sokkal többet keresnek, mint ők. A sztrájkról beszámoló Blikk tudósítása szerint a fővárosi cég baloldali vezetése nem hajlandó tárgyalni a dolgozókkal, sőt kirúgással fenyegették meg őket.
Vágólapra másolva!

A Blikk szerint elsősorban azon háborodtak fel az FKF Ecseri úti telepi dolgozói, hogy korábban valaki azt nyilatkozta, a hulladékszállítóknál a fizetés a 400.000 forintot is elérheti bizonyos idő után, ami nem igaz, ennek alig fele a fizetésük.

A másik, amit kifogásolnak, hogy

a cég felvett ellenőröket, jórészt nyugdíjas rendőröket, akiknek az a dolguk, hogy kocsival mennek a szemétszállító autó után, ellenőrizve, hogy kapnak-e pénzt a kukások, avagy sem, be van-e jelentve az a kuka, amit kiürítenek, avagy sem. Az ellenőrök viszont 100-150 ezerrel többet keresnek, mint maguk a kukások.

Azt mondták, a kukásautókat most leadják azzal, hogy hibásak, nem lehet velük dolgozni, így nem is indulnak majd el.

A Blikk tudósítása szerint a dolgozók megdöbbenésére

reggel háromnegyed nyolckor egy szakszervezeti vezető ment le hozzájuk, aki azzal fenyegette meg őket, hogy ha nem dolgoznak, kirúgják a sztrájkolókat.

Őt az egyik dolgozó küldte el, felhívva a figyelmét, hogy a szakszervezet dolga a dolgozók képviselete lenne, nem pedig a munkáltató érdekeinek a képviselete a dolgozókkal szemben.

A jelenetet bemutató videó itt nézhető meg.

Délelőtt 10 óra előtt egy felsővezető ment le a dolgozókhoz, de nem született semmifél megegyezés, közölte, hogy nem tárgyalnak.

A lap azt írja, hogy reggel még csak az Ecseri úton sztrájkoltak, de amikor más telephelyen dolgozók megtudták, mi történik ott, ők is leálltak a munkával.