38 ezer forint miatt halt meg

furta, gyilkosság
A gyilkosság helyszíne
Vágólapra másolva!
Elrendelték annak a négy embernek a letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy nyereségvágyból öltek meg egy embert.
Vágólapra másolva!

A vád szerint a négyen január 26-án együtt ittak a Hajdú-Bihar vármegyei Furtán, amikor úgy döntöttek, hogy átmennek egy pár házzal alrébb lakó 54 éves férfihoz és elveszik a nyugdíját. Késő este értek oda. Azonnal megütötték a férfit, ahogy kilépett a házából. Áldozatuk összerogyot, de támadó nem hagyták abba.

A magatehetetlen, még életben lévő férfit bevitték a házba és ott verték tovább, közben pénz után kutattak.

A négy támadó 38 ezer forinttal hagyta el a tettehlyet. Áldozatuk belehalt a támadásba. A rendőrök 24 órán belül elfogták a gyilkosokat.

a gyilkosság helyszíne Forrás: police.hu

A brutális támadás kiemelkedő tárgyi súlyú, ezért akár életfogytiglani börtönbüntetéssel is büntethető, ami miatt fennáll a veszélye annak, hogy a négy gyanúsított megszökik vagy nehezíteni fogja a nyomozást. Mint kiderült, a gyanúsítottak eddig is tűntettek már el bizonyítékot, sőt az egyikük megfenyegette az egyik tanút. Azt mondta neki, ha információt ad ki róluk, megveri. Két gyanúsítottnál a bűnismétlés veszélye is fennáll, mivel az egyiket már büntették korábban, a másik ellen pedig két eljárás is folyamatban van.

Egy hónapra elrendelték a letartóztatásukat.