Putyin és Soros harcol az ukrán gáztranzitvállalat ellenőrzéséért

putyin vs soros
Vágólapra másolva!
Az elmúlt bő évtizedben Vlagyimir Putyin és Soros György is igyekezett megszerezni magának az ukrán állami gáztranzitvállalat feletti ellenőrzést. Utóbbinak ez sikerült és a befolyása alá került az ukrán állami vállalat. Nem meglepő, hogy a vállalkozás jogutódja maximálisan kiszolgálja az amerikai érdekeket, és most sem a háború feszültségének oldásán dolgozik - írja a Kontra.
Vágólapra másolva!
  • A Kontra utánanézett annak az ukrán tranzitvállalatnak, amelyik két állomásán néhány napja leállította a gázszállítást Európába. A vállalat célja a szakértők szerint az orosz gázembargó kieszközölése, valamint az Európa és Oroszország közötti gazdasági kapcsolat végérvényes elvágása lehet.
  • De miért szolgál ki virtigli politikai célokat egy jól menő üzleti vállalkozás? Azért mert a vezetői által Soros György és az Amerikai Egyesült Államok érdekeltségébe került már évekkel ezelőtt.
  • A cég sorsa korábban nem volt teljesen egyértelmű, hiszen 2010-ben még Putyin kezdeményezte az orosz Gazprommal történő egyesülését, amely megállapodás mindenki számára előnyös lehetett volna. A fúzió elmaradt és a két cég és a két ország közötti huzavona később a 2014-es majdani forradalom kirobbanásához is hozzájárult.
  • Soros György már 2015-ben célként fogalmazta meg saját honlapján az ukrán állami gáztranzitvállalat, a Naftogaz feldarabolását és az oroszok visszaszorítását Ukrajnából.
  • Első lépésként a Naftogaz élére olyan, az Egyesült Államokban kiképzett vezetőket ültetett, akik személyesen vele - Soros Györggyel - egyeztetettek a privatizáció, és az állami vállalat átszervezésérének lebonyolításáról.
  • A joggal amerikai bábnak tekintett Zelenszkij pedig nem húzta az időt, hiszen 2019 májusi megválasztását követően már 2019 szeptemberében jóvá is hagyta az LLC Gas TSO of Ukraine Naftogazból történő kiválást.
  • Ezzel pedig megvalósította Soros tervét és amerikai érdekeltségbe tolta át a stratégiai vállalkozást. Ha megnézzük a pozícióba került cégvezetőket, mindegyik erős amerikai kapcsolatokkal rendelkezik.
putyin vs soros Forrás: Twitter

A teljes cikk itt olvasható.