Ron DeSantis kemény harcot hirdetett a baloldal ellen

Florida Gubernatorial Candidate Ron DeSantis Campaigns With Sen. Marco Rubo GettyImageRank3
ORLANDO, FLORIDA - NOVEMBER 05: Republican nominee for Governor of Florida Ron DeSantis attends a rally at Freedom Pharmacy on the final day of campaigning in the midterm elections on November 5, 2018 in Orlando, Florida. DeSantis is running against Democratic candidate Andrew Gillum to be the next Florida governor. Jeff J Mitchell/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Bemutatjuk a CPAC-konferenciák legnagyobb alakjait. Az Alapjogokért Központ és az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) közös rendezvényét május 19-20. között rendezik Budapesten. A rendezvény fő szónoka Orbán Viktor kormányfő lesz.
Vágólapra másolva!

A floridai kormányzó, Ron DeSantis személyében egy olyan politikust ismert meg a világ, aki nyíltan szembe mert szállni a posztmodern baloldal machinációival, annak ellenére, hogy Florida a billegő államok legeklatánsabb példája mind a mai napig. Acélos derékkal képviseli a konzervatív értékeket még olyan ügyekben is, amelyek a legtöbb republikánus politikus számára tabut jelentenek.

A magyar gyermekvédelmi törvény szellemiségét átvéve, kitiltotta az LMBTQ- és genderpropagandát a floridai óvodákból és az iskolák alsó tagozatából, illetve eltiltotta a biológiai férfiakat attól, hogy magukat nőnek kiadva női sportágakban induljanak. Amikor pedig a Disney a liberális hisztériaroham élére próbált állni, elrendelte, hogy a sokmilliárdos forgalmat generáló cég – amelynek ikonikus vidámparkja Floridában működik – minden állami kedvezményét vonják meg.

Ron DeSantis eltiltotta a biológiai férfiakat attól, hogy magukat nőnek kiadva női sportágakban induljanak Forrás: AFP/2018 Getty Images/Jeff J Mitchell

A BLM-lázongások csúcsán DeSantis azon kevés kormányzók közé tartozott, akinek volt bátorsága több pénzt adni a rendőrségnek, ahelyett, hogy engedve a csőcselék követelésének, csökkentette volna a költségvetésüket, ráadásul szigorította a tüntetésekre vonatkozó szabályozást is. Politikai bátorságának köszönhetően a népszerűsége az egekbe szökött a republikánusok körében, és sok ingadozó szavazót is meg tudott győzni. Sokan vélik úgy, hogy a jövőben akár elnök is lehet belőle.

A tavalyi CPAC-en arra biztatta a közönségét, hogy merjenek kiállni a valós értékekért, és tevőlegesen vegyék fel a harcot a baloldali hegemonikus törekvések ellen, még akkor is, ha ezért komoly árat kell fizetniük: