Leszedhetetlen kupakokat vezet be a palackokon az üdítőitalgyártó óriáscég

Hét titkos, szigorúan őrzött recept, mely dollár milliárdokat ér, Coca-Cola
Coca-Cola bottles are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on October 8, 2020. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Jelentős újítással állt elő a Coca-Cola. Az üdítőgyártó óriás ugyanis bevezeti a leszedhetetlen kupakokat a palackjain. A cél a műanyaghulladékok csökkentése és az újrahasznosítás fokozása.
Vágólapra másolva!

Leszedhetetlen kupakokkal állt elő a Coca-Cola, és a vállalat azt tervezi, hogy a következő néhány évben már ezekkel fogja árusítani a termékei jelentős részét – írja a Yahoo Finance.

A kupakot természetesen le lehet csavarni, azonban egy megerősített műanyag résznek köszönhetően akkor is a palackhoz lesz rögzítve, ha nincs rátekerve.

A vállalat Nagy-Britanniában mutatta be az újítást.

Jön a leszedhetetlen kupak a Coca-Cola palackjaira Forrás: AFP/George Frey

A megoldás célja, hogy csökkentse a műanyaghulladékok mennyiségét, illetve fokozza az újrahasznosítást.

Mivel így kisebb esély van a kupakok szétszóródására, ezért azok a palackokkal együtt könnyebben kezelhetők és újrahasznosíthatók.

A vállalat egyébként azt tervezi, hogy 2024 elejére a klasszikus Coca-Cola mellett a Coke Zero, a Diet Coka, a Fanta, a Sprite és a Dr. Pepper is ilyen kupakokkal kerül majd forgalomba.