Putyin szövetségese megnevezte, melyik országot bombázzák először, ha kitörne a harmadik világháború

Vlagyimir Putyin orosz elnök portré GAGARIN, Jurij; PUTYIN, Vlagyimir
Ciolkovszkij, 2022. április 12. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a Vosztocsnij űrközpontban tett látogatása során az Oroszország ázsiai részén, az Amuri területen lévő Ciolkovszkijban 2022. április 12-én, Jurij Gagarin űrrepülésének 61. évfordulóján. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Szputnyik pool/Jevgenyij Bijatov
Vágólapra másolva!
A Vlagyimir Putyin szövetségesének tartott Andrej Guruljov arra figyelmeztetett, hogy a harmadik világháború kitörése esetén az oroszok először Londont fogják bombázni. Szerinte „kristálytisztán látszik, hogy a világot fenyegető veszély az angolszász oldalról érkezik". Tudósításunk a háborúról itt olvasható.
Vágólapra másolva!

London lesz az az első stratégiai fontosságú NATO-célpont, amelyet az orosz rakéták eltalálnak, ha kitör a harmadik világháború – mondta az orosz állami televízióban Andrej Guruljov, az orosz hadsereg egykori tisztje, jelenleg a Duma szenátora a Magyar Nemzet információi szerint.

Az orosz elnök közeli szövetségesének tartott politikus a beszélgetésben

a balti tagországok elleni teljes körű invázióról is beszélt.

Az egykori parancsnok részletekbe is bocsátkozott. Elmondta: az első légi hadművelet során az oroszok megsemmisítik az ellenség műholdjait, függetlenül attól, hogy azok „amerikai vagy brit szatellitek".

A következő csapásban Guruljov szerint a teljes rakétavédelmi rendszert hatástalanítanák,

Nyugat-Európát pedig „leválasztanák az energiaellátásról".

A harmadik szakaszban - fogalmazott - meglátjuk, hogy mit mond az USA Nyugat-Európának arról, hogyan harcoljanak a hidegben, élelmiszer és áram nélkül.