A Párbeszéd és az LMP frakciója a magyar adófizetők pénzén foglalkoztathatta a a Soros-hálózat hazai szereplőit

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
Nyilvános adatbázis bizonyítja, hogy a Párbeszéd és az LMP frakciója rendszeresen, illetve visszatérően részesíti megbízásokban a Soros György által finanszírozott kör meghatározó hazai szereplőit - írta meg a Tűzfalcsoport. Ráadásul alappal tehető fel a kérdés, hogy teszik mindezt a magyar adófizetők pénzén, súlyos közpénz milliókért cserébe?
Vágólapra másolva!

E körülmény felhívja a figyelmet az ellenzék képmutató politikájára: miközben folyamatosan azzal vádolják a polgári-nemzeti oldalt, hogy az tisztességtelenül bánik a közpénzekkel, addig – amint arra lehetőségük adódik –

adófizetői pénzek millióival tömik ki a balliberális érdekeket feltétlenül kiszolgáló személyeket.

E jelenség megcáfolhatatlanul felfedi, hogy a baloldal politikáját kizárólag egy dolog mozgatja: a pénz.

A parlament.hu nyilvános adatbázisából kiderül, hogy

a Párbeszéd és az LMP képviselőcsoportja rendszeresen, illetve visszatérően részesítette megbízásokban a Soros-hálózat meghatározó hazai szereplőit.

Dr. Nónay Gábor a 2019.01.01. - 2020.12.31. közötti időszakban összesen 11.088.000.- Ft fizetést tehetett zsebre jogi tanácsadásért, valamint az Országgyűléshez benyújtott közjogi tárgyú törvényjavaslatok véleményezéséért és a frakció munkáját segítő személyes tanácsadásért közjogi kérdésekben. 2020.01.16. és 2020.02.02. között szintén megbízta az ügyvédet a Párbeszéd, akinek a fél hónapos munkájáért – amely addigra már csupán jogi tanácsadásra szűkült – 650.000.-Ft-ot fizettek ki. Ezt követően, a 2021-es évben két részletben újabb 5.808.000.- Ft közpénz vándorolt Nónayhoz tanácsaiért cserébe, így

a miskolci jogász 2019 és 2021 között összesen 17.546.000.- Ft-hoz jutott a Párbeszéd jóvoltából.

Szintén nem járt rosszul Dr. Sepsi Tibor Lajos, akinek az LMP frakciója 3.588.774.- Ft-ot fizetett a 2018.05.09. - 2018.12.31. közötti, tehát durván féléves megbízása ellenértékeként, amely a törvényjavaslatok és módosító javaslatok közpolitikai megalapozására, kidolgozására, valamint iratszerkesztésre és jogi tanácsadásra terjedt ki. A zöldpárt 2019.07.01. - 2019.12.31. között ismét megbízta Sepsit, további 3.337.500.- Ft-ért.

Ami a két megbízott jogászban közös, hogy mindketten hosszú évek óta kitartóan a Nyílt Társadalom Alapítvány hálózatához kapcsolódó jelleggel és a balliberális oldal érdekei mentén tevékenykednek.

Dr. Nónay Gábor – amint arról az adatradar is beszámolt – korábban annak a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő szervezetnek dolgozott ügyvédként, amelynek ügyvezető igazgatója egy korábbi interjú során saját maga ismerte el, hogy a bevételek jelentős részben Soros-pénzekből, egészen pontosan az amerikai tőzsdespekuláns által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) támogatásaiból származnak.

A TASZ képviseletében Nónay látta el annak a miskolci cigányokból álló társaságnak a védelmét, akiket a bíróság csoportosan felfegyverkezve, a magyar nemzethez való tartozás miatt, közösség tagjai ellen elkövetett erőszak bűntettéért ítélt el, amiért egy "Halál a magyarokra!" feliratúeszközzel támadtak rá két autóra. A per során a miskolci ügyvéd a jogos önvédelemre hivatkozva, arról próbálta meggyőzni az eljáró törvényszéket, hogy az elkövetők puszta félelemből akarták meglincselni a sértetteket.

Soros György Forrás: Imaginechina via AFP

De Nónay számos más ügyben is eljárt a TASZ megbízásából: egyebek mellett sikeresen érvelt amellett, hogy a szólásszabadság védelmét élvezi az a kijelentés, ha „korruptállatnak" neveznek egy polgármestert.

Elérte azt is, hogy Miskolc városát a jobboldali vezetés által bevezetett rendpárti – a liberális jogvédők és a bíróság szerint viszont szegény- és cigányellenesnek vélt – intézkedések miatt 10 millió forint pénzbüntetésre ítéljék

(a per közben még egy TASZ-os nyilatkozatot is aláírt a témában, természetesen a civil látszatot fenntartva, mint miskolci lakos). De a Jobbik volt pártelnöke, Sneider Tamás fiai ellen – többek között – a TASZ feljelentése nyomán megindított büntetőügyben is ő képviselte a jogvédő szervezetet.

Azonban nem a TASZ az egyetlen Soros Györgyhöz köthető szervezet, ahol Nónay neve feltűnik. A miskolci ügyvéd csatlakozott a Soros Alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet által, a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltásával összefüggésben útjára indított tiltakozó kezdeményezéshez is.

A Magyar Helsinki Bizottság – amelyet csak 2021-ben 147.455.000.- Ft-tal támogatott a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok, valamint további 121.950.500.- Ft-tal a tőzsdespekulánshoz lazábban kötődő Oak Alapítvány – pedig egyik tanulmányában kifejezetten köszönetet nyilvánított a miskolci jogásznak, ami amellett, hogy egyértelműen determinálja Nónay Soros-hálózatban betöltött kitűntetett helyét, azért sem elhanyagolható tény, mert az említett szervezetnél dolgozott politikai pályafutását megelőzően az a Szabó Tímea is, aki a törpepárt frakciója nevében az ügyvéddel kötött megbízási szerződések aláírója. Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy Nónay korábban a Karácsony Gergely által megteremtett „politikai eszközrendszert" felhasználva, vagyis a magyar miniszterelnök testi adottságait kigúnyolva vette védelmébe a párbeszédes képviselőt.

Dr. Sepsi Tibor Lajos a magát függetlennek beállító, valójában azonban a Soros-hálózat részeként funkcionáló atlatszo.hu oknyomozó portál jogásza és újságírója, továbbá a kiadó atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. résztulajdonosa is. A portál hazai partnereinek listáján olyan, az amerikai pénzember által támogatott szereplők jelennek meg, mint a már említett TASZ és Magyar Helsinki Bizottság, valamint a Transparency International Magyarország. Ebből kifolyólag

nem meglepő, hogy az Átlátszó csak a 2021-es évben több mint 17 millió forint támogatást tudott felhasználni a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok jóvoltából.

Az Átlátszó azonban e tények ellenére is rendületlenül állítja, hogy őket nem érheti politikai - gazdasági befolyás. Teszi mindezt annak ellenére és annak tudatában, hogy a résztulajdonos Sepsi egy másik cége, a Kelsen és Coase Igazgatási Tanácsadó Kft. (végelszámolás alatt) 2017-ben közel 3 millió forintos megbízást kapott az LMP-től„törvényjavaslatok, módosító javaslatok közpolitikai megalapozására". Tehát míg Sepsi Tibor a nap egyik részében az Átlátszónál független-objektíven leleplezett, addig a nap másik részében közjogi tárgyú munkákat látott el az egyik ellenzéki pártnak.

A Tűzfalcsoport szintén beszámolt arról, hogy Sepsi korábban az ugyancsak Átlátszó-közeli Gáli Csabával, valamint a Bajnai Gordon és Karácsony Gergely bizalmasának számító, a Városháza-botrány kapcsán is megismert Tordai Csabával közösen egy új alkotmánytervezetet készített elő, amely többek között korlátozná a köztársasági elnök jogköreit és liberalizálná a büntető igazságszolgáltatást. (Joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon milyen álláspontot foglalhatott el az Átlátszó jogásza, amikor az ellenzéki összefogás soraiból olyan, alkotmányos puccsot előkészítő gondolatok fogalmazódtak meg, miszerint egyszerű többséggel kellene eltörölni a jogrendszer alapját képező Alaptörvényt?)

Sepsi emellett szakértőként jelenik meg abban a Tordai Csaba vezetésével működő Tiszta Választásokért Alapítványban, amely a Bajnai Gordon által meghirdetett „20K – Húszezer ember az ország tízezer pontján egy teljes napon át" nevű baloldali aktivista-toborzó kezdeményezés oldalának üzemeltetéséért felelt, és amely szervezetet az ellenzéki pártok pártalapítványai is támogattak.

Tovább árnyalja, sőt, már-már nevetségessé teszi Sepsi és az átlátszó által hangoztatott függetlenséget az a tény, hogy

a portál résztulajdonosa Baranyi Krisztina balján tűnt fel, amikor az Együtt korábbi politikusa átvette elődjétől a polgármesteri hivatalt.

Nónay és Sepsi tehát ezer szállal kötődik a Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatához, illetve a balliberális politikai oldalhoz, az pedig hagyománnyá vált az ellenzéki térfélen, hogy a balliberális érdekeket feltétel nélkül kiszolgáló személyek és pártemberek átlátszó megbízásokban, illetve jutalmakban részesülnek a baloldali döntéshozóknak köszönhetően.

Emlékezetes, hogy a párbeszédes Karácsony Gergely főpolgármesterré választását követően, egyből megemelte helyetteseinek számát és fizetését, de a főpolgármesternek köszönhetően további, a Gyurcsány-korszakból ismert bukott személyek is értékes megbízásokhoz és pozíciókhoz juthattak. Szintén a Párbeszédhez kötődik a 2019-es őszi önkormányzati választásokat követő pozícióosztogatás egy másik emlékezetes esete, mely során a II. kerület újonnan megválasztott baloldali polgármesterének,

Őrsi Gergelynek az első dolga az volt, hogy Tordai Bencének, a törpepárt országgyűlési képviselőjének feleségét az önkormányzat városfejlesztési bizottsága külső szakértőjének tegye meg.

A polgári oldallal szemben oly kritikus Tordai meglepő módon nem tartotta aggályosnak e kinevezést.

Jól látszik tehát, hogy milyen képmutató és megtévesztő politikát folytat az ellenzék:

hálózatként működve, folyamatosan azzal vádolják a polgári-nemzeti oldalt, hogy tisztességtelenül bánik a közpénzekkel, mindeközben pedig, amint lehetőségük adódik, adófizetői pénzek millióival tömik ki a balliberális érdekeket kiszolgáló embereket.

A fenti megbízások egyrészt világos és egyértelmű bizonyítékai annak, hogy a Soros-hálózat különböző komponensei valójában mennyire számítanak „függetlennek" a gyakorlatban, másrészt megcáfolhatatlanul felfedik, hogy a hazai baloldal nem önálló entitás, az csupán a nemzetközi, Soros György vezette balliberális hálózat része, politikáját pedig kizárólag egy dolog határozza meg: a pénz.

Ez az a politikai felfogás, melynek eredményeként a Nyílt Társadalom Alapítvány érdekeit kiszolgáló Nónay és Sepsi által az ellenzéki pártoknak nyújtott tanácsok,

nem egészen négy év alatt összesen közel 25 millió forintjába kerültek eddig a magyar adófizetőknek.