Agresszív óriáspatkány támadt rá egy férfira a metrón - videó

New York-i Subway patkány, csak címlapi kép a videóhoz
Vágólapra másolva!
A New York-i subway, vagyis a helyi metró a világ egyik leghosszabb földalatti vasútja. Folyamatosan tele van emberekkel, ami bizony rengeteg szeméttel jár. Ahol pedig szemét van, ott bőven akad patkány is. Az állatok pedig egyre szemtelenebbek, és egyre kevésbé félnek az emberektől. 
Vágólapra másolva!

Már hosszú évtizedek óta keringenek legendák arról, hogy ez a metróvonal egyben a világ legjóllakottabb, leginkább mutálódott patkányainak a lakhelye.

Pletykák szólnak olyan evolúción átesett családfákról, melyek már egy kifejlett macska méretét is elérik.

A városvezetés által évente dollármilliókkal támogatott irtás pedig képtelen javítani a helyzeten.

Az alábbi videón jól látható, hogy ezek a patkányok olykor már a világostól és az emberi jelenléttől sem riadnak vissza a mindennapi életük során:

A TikTokra felkerült videón végigkövethetjük, hogy az igen termetes patkány kihasználja, hogy egy Nike-sapkás férfi elszenderedik az egyik ülésen. Először a lábainál matat, majd egyre feljebb mászik. Hősünk csak akkor ébred fel, amikor a szemtelen rágcsáló már a nyakán mászkál. Ráadásul meglehetősen rezignáltan veszi tudomásul a történteket, és már-már óvatosan felpattanva ösztönzi távozásra a kéretlen zaklatót - írja a Promotions.hu.