Vágólapra másolva!
Véleménycikk.
Vágólapra másolva!

Ember legyen a talpán, aki követni tudja az ellenzék politizálását. Most épp azt találták ki, hogy törvénytelen az új kormány.

A "demokraták" nem tudják megemészetni a demokráciát, hogy a kormánypártokra majd kétszer többen szavaztak, mint rájuk.

Gyurcsány Ferenc kínjában előállt a "törvénytelen a kormány" blablával, amit még Kálmán Olga is feszengve próbált megmagyarázni az ATV-n. Azt a logikai bukfencet azonban nem sikerült megugrania, hogy ha minden törvénytelen - a választás, a parlament, a miniszterelnök és a kormány - akkor a "demokraták" miért indultak el a szavazáson és mit keresnek az Országgyűlésben. Persze, pénzt, de erről később..

Rossz hírem van: a kormányt és a törvényhozást a szánalmas Gyurcsány, és elvtársai is legitimálták már azzal, hogy ott álttak a startvonalon a választáson. Persze, érthető, hogy a lúzer sors nyomaszthatja Gyurcsányt: miután mniszterelnökként is megbukott, ellenzéki vezetőként is ugyanez a sorsa, 2010-től immár negyedszer kapott ki kétharmaddal a Fidesztől.

Ez a tény persze nem zavarja az ellenzéket: a milliárdos párt-, pártalapítvány- és frakció-juttatást, milliós képviselői illetményt, a benzinkártyát, lakhatási támogatást, az irodabérlet-támogatást zokszó nélkül felveszik, ezek ellen nem ágálnak.

Most sem a valós problémákkal foglalkoznak, azzal, ami a saját szavazóikat is érintené. Nincsenek javaslataik, egyszer bevonulnak, pár perc múlva kivonulnak az ülésteremből, saját magukat alázzák meg. Mindent ott folytatnak, tehát, amit az előző ciklusokban már megszoktunk tőlük, nem veszik észre, hogy ez a szánalmas performansz már senkit sem érdekel, egyre kevesebb szavazójuk.

Summa summárum, ők a választási vereség után legszívesebben a népet váltották volna le. A népnek viszont látva ezt a politizálást, az ellenzékből lett elege.