Kóbor János nélkül is folytatná a zenélést az Omega

Kóbor János egész alakos fotó énekel énekes ÉPÜLET évforduló FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS jubileum KÉPKIVÁGÁS koncert Közéleti személyiség foglalkozása közönség megalakulás mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ művész MŰVÉSZET rajongó SZEMÉLY színpad TÁRGY ÜNNEP ünnepel zenész
Budapest, 2012. október 6. Kóbor János, az Omega együttes énekese a zenekar megalakulásának 50. évfordulója alkalmából tartott koncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2012. október 6-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A rockegyüttes frontembere május 17-én ünnepelte volna 79. születésnapját, ennek kapcsán vendégeskedett Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa a Duna Almárium című műsorában. A zenésznek Mecky mellett a koncertezés is hiányzik, nem tettek le róla, hogy idén 60. jubileumuk alkalmából emlékkoncertet adjanak.
Vágólapra másolva!

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Omega 1962-ben alakult, évtizedek töretlen sikerével hazánk egyik legrégebbi, ikonikus rockegyüttese lett. A legendás zenekar tagjai közül hárman is elhunytak az elmúlt években, először Benkő László billentyűs, utána Mihály Tamás basszusgitáros, majd tavaly decemberben az énekes-frontember, Kóbor János, vagyis Mecky.

A tragédia előtt nagy terveket szőttek

a nagy múltú formáció tagjai, azonban utolsó, életpályájukat lezáró nagy koncertjüket már nem tarthatták meg – mesélte az Almárium című szolgáltató magazinban az Omega dobosa, Debreczeni Ferenc, aki Kóbor János születésnapján vendégeskedett a Duna műsorában. Úgy fogalmazott, nehéz feldolgozni azt a veszteséget és terhet, amin keresztülment a zenekaruk az elmúlt két és fél évben.

Kóbor János Forrás: MTI/Mohai Balázs

„Családként éltünk és dolgoztunk. 1971 óta, 51 éve vagyok a fiúkkal. Nem sokan tudnak ennyi időt együtt eltölteni. Sajátságos, de nagyon pozitív eredményű elvárásaink lettek egymással szemben, amelyek egyben tartottak bennünket. Az idei évet úgy terveztük, hogy ünnepléssel töltjük, hiszen 2022-ben 60 éves az Omega. Ha minden a terveink szerint alakul, akkor a veszteségeink ellenére, Őriszentpéteren egy emlékkoncert formájában ez a vágyunk megvalósulhat" – mesélte Debreczeni Ferenc, hozzátéve, hogy bízik abban, hogy gitárosuk, Molnár György „Elefánt" hamarosan felépül, mert jelenleg még betegsége miatt gyengélkedik.

„Nem lehet egyszer csak elvágni, ami évtizedeken át az életünk része volt. Zenész vagyok, addig szeretném csinálni, ameddig csak bírom.

Hogy ez a produkció milyen néven fut, jelenleg nem érdekel, csak az, hogy össze tudjunk állítani egy olyan csapatot, amivel ezt meg tudjuk oldani" – szögezte le az Omega zenésze. A teljes beszélgetés újranézhető az Almárium Médiaklikk-oldalán, ahol elérhetők 60 napig a korábbi adások is.