Túlélt tíz hónapot a folyómederben az iPhone

iphone vízállóság
Nem volt bizalomgerjesztő állapotban Owain Davies véletlenül megtalált mobilja
Vágólapra másolva!
A közösségi média segítségével pedig a gazdáját is sikerült megtalálni.
Vágólapra másolva!

Ezúttal az Egyesült Királyságból érkezett megdöbbentő történet az iPhone-ok túlélőképességével kapcsolatban, az aktuális eset alanya tíz hónapot hevert egy folyómederben. A készüléket tavaly nyáron veszítette el Owain Davies, miután egy kenus túra során az evezőpartnere felállt a vízi járműben, mire mindketten beestek a vízbe, a zsebéből elszabadult telefon pedig eltűnt a zavarosban.

Nem volt bizalomgerjesztő állapotban Owain Davies véletlenül megtalált mobilja Forrás: Owain Davies / Miguel Pachaco

A mobilt családi csónakázás közben véletlenül megtalált Miguel Pacheco az iPhone felélesztési kísérlete mellett döntött, állítása szerint apaként nagyon jól tudja, hogy mennyi fotós és videós emlék tűnhet el örökre ezek elvesztésekor. Otthon alaposan letakarította telefonról a piszkot, kifújta sűrített levegővel, majd hagyta megszáradni.

Őszinte meglepetésére a készülék úgy feltöltött és bekapcsolt, mintha mi sem történt volna, ráadásul a záróképernyő hátterén a gazdája mosolygott a menyasszonyával.

Feloldani nem sikerült a készüléket, azonban Pacheco lefotózta a háttérképet, majd a közösségi médiában segítséget kért a tulajdonosának felkutatása érdekében, a bejegyzése négyezernél is több továbbosztást kapott a Facebookon. Davies addigra már fél éve nem használta a szolgáltatást, ám az egyik ismerőse felismerte a fotón, így végül csak visszakapta a készülékét.

Davies természetesen hálás volt a megtalálónak, saját bevallása szerint fordított esetben

ő csak leadta volna a legközelebbi kocsmában a talált telefont.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!