Rejtélyesen eltűnt egy férfi, akinek tévedésből a fizetése közel 300-szorosát utalta át a cége

üzletember, vállalkozás, üzlet, business
Man leaning back at desk with hands behind head
Vágólapra másolva!
Egy chilei férfi, akinek véletlenül a szokásos fizetésének 286-szorosát utalták ki, felmondott és teljesen eltűnt. Munkaadói még mindig a pénz miatt hajszolják.
Vágólapra másolva!

A meg nem nevezett munkavállaló a Consorcio Industrial de Alimentos (Cial) nevű élelmiszeripari vállalatnál dolgozott, amely Chile egyik legnagyobb húsgyártó cége. A chilei pénzügyi hírportál, a Diario Financiero közlése szerint

a férfi havi fizetése ötszázezer chilei peso volt, amely körülbelül kétszázezer forintnak felel meg, ám májusban hatvannyolc millió körüli összeget kapott meg

- írja a Ladbible nyomán a Blikk.

Man leaning back at desk with hands behind head Forrás: PhotoAlto/Ale Ventura

Amikor a cégnél észrevették a meglehetősen hatalmas hibát, megkeresték az alkalmazottat, tájékoztatták és tisztázták, hogy ez a pénz nem felel meg semmilyen szolgáltatás kifizetésének. A férfi kezdetben beleegyezett, hogy másnap reggel elmegy a bankjába, hogy rendezze a törlesztést, de aztán nem jelent meg a munkahelyén, és végül teljesen eltűnt.

Munkáltatói nem tudták felvenni vele a kapcsolatot a dolgozóval – aki végül jelentkezett náluk, de csak azért, hogy benyújtsa a felmondását.

A cég próbálja visszakapni a meglehetősen nagy összeget, jogi lépéseket indítottak a munkavállaló ellen.