Vágólapra másolva!
Az Orosz Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke, Vjacseszlav Kolokov és a Dinamo Moszkva korábbi vezetőedzője, Szergej Silkin is aggódik Sztanyiszlav Csercseszov sorsa miatt. A két orosz szakember azok után nyilatkozott, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből az azeri bajnok Qarabag ellen.

Vjacseszlav Kolokovot elszomorította a Ferencváros kiesése. Az orosz szövetség tiszteletbeli elnöke így fogalmazott: „Kicsit aggódtam Sztanyiszlav Csercseszov karrierje miatt, és továbbra is aggódom." Szergej Silkin a kiesés után ezt mondta:

Tény az, hogy a Qarabag elleni párosmérkőzés előtt nagyon sokan citálták a mértékadónak tekintett, de amúgy különös jelentőséggel nem bíró német Transfermarkt oldalát, amely szerint a Fradi játékoskerete (40.5 millió euró) háromszor értékesebb volt, mint a Qarabag csapata (14.08 millió euró.) Talán pont ez okozza most azt a fájdalmat és értetlenséget, amely a két orosz szakembert megszólalásra késztette. A Fradi ugyanakkor most fontos meccsek előtt áll, s elnézve a klub politikáját, szinte 100 százalékig biztosak lehetünk abban, hogy a MOL-Fehérvár elleni vasárnapi NB I-es rangadó, valamint az ír Shamrock Rovers elleni kettős Európa-liga playoff meccs előtt nem lesz edzőváltás.

A Fradinak az elmúlt 8 évben összesen 4 edzője volt, ebből az osztrák Peter Stőger fél évet sem töltött az Üllői úton.

Ugyanakkor nem kell ahhoz szakembernek lenni, hogyha valamilyen fatális véletlen folytán a Ferencváros nem jutna tovább az ír Shamrock Rovers elleni Európa-liga playoff-körből,

akkor aligha lehet további maradása az Üllői úti kispadon Sztanyiszlav Csercseszovnak.

Ám ennek az esélye – a mértékadó Transfermarkt adatait vizsgálva – szinte a nullával egyenlő, mert a két csapat játékosállománya és tudása nem említhető egy lapon. Az írek keretének összege ugyanis mindössze 3.15 milló euró.