Mosolyogva halt meg a magyar énekesnő

Tóth Éva
Vágólapra másolva!
Leblanc Győző párja, Tóth Éva, szerda éjjel, álmában halt meg. Az operaénekes-színész a Borsnak mesélte el, mi történt pontosan.
Vágólapra másolva!

Leblanc Győző könnyeivel küzdve mesélte el közös életük utolsó napjait és óráit.

- Éva nagyon régóta küzdött egy genetikai betegséggel, ami a családjában többeket is érintett. Magas volt a trombocitaszáma, vagyis sűrűsödött a vére. Erre gyógyszereket is szedett és nem is volt problémája vele. Ugyanakkor a hét elején fáradtságra panaszkodott és elárulta, hogy napok óta nem tud aludni, de még ekkor sem gondoltunk semmi rosszra - kezdte megtörten a Borsnak Leblanc Győző, aki arra is magyarázatot adott, hogy a tragikus éjszakán miért nem észlelte, hogy élete szerelmével valami baj van.

- Óriási szerelemben éltünk húsz éven át, de be kell valljam, hogy néhány éve már külön hálószobában töltöttük az éjszakáinkat. Ennek prózai oka volt, hiszen Éva tévé mellett szeretett aludni, nyitott ablaknál, nekem pedig teljes sötétségre és zárt ablakra volt szükségem a pihenéshez - nyilatkozta az operaénekes.

Tóth Éva Forrás: Facebook/Tolnai András

- Szerda este Éva elment lefeküdni és úgy búcsúztunk el, hogy remélte, végre ki tudja aludni magát. Reggel, miután felébredtem, benéztem hozzá és azt láttam, hogy az oldalán fekve, az arcán mosollyal aludt. Emlékszem, még meg is könnyebbültem, hiszen végre aludni láttam, ezért úgy döntöttem, nem is zavarom. Kimentem a kertbe és úgy másfél órán át szöszmötöltem, mire újra visszatértem a házba. Ismét ránéztem és míg mindig azt láttam, hogy alszik. Odaléptem az ágyához, és megérintettem. Akkor már nem élt...- idézte fel élete legnehezebb pillanatát sírva Leblanc Győző, aki azzal próbálja nyugtatni magát, hogy imádott kedvesének szép halála volt.