Megrázó részletek Szakcsi Lakatos Béla haláláról

SZAKCSI LAKATOS Béla
Budapest, 2022. január 22. Szakcsi Lakatos Béla Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a Liget Budapest projektben elkészült Magyar Zene Háza megnyitóján 2022. január 22-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Mint ahogy azt az Origo is megírta, október 2-án meghalt Szakcsi Lakatos Béla, Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, a magyar jazz ikonikus alakja. Édesapja haláláról a fia, Róbert beszélt a Borsnak.
Vágólapra másolva!

Tudtuk, hogy nem volt teljesen egészséges, a szívével többször is volt problémája, mű szívbillentyűvel élt, sajnos infarktusa is volt, ehhez jött már régóta a szívelégtelenség, ez vezetett a halálához - mondta a lapnak Róbert, aki azt is elárulta,

a betegségek ellenére semmilyen előjele nem volt a tragédiának,

hiszen pénteken még a Pestújhelyi Közösségi Házban lépett fel Gerendás Péter oldalán.

Nagyon megviseli az egész családot édesapám halála, de főleg édesanyámat, mert otthon történt a tragédia - mondta a Borsnak.

Szakcsi Lakatos Béla Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a Liget Budapest Projektben elkészült Magyar Zene Háza megnyitóján, 2022. január 22-én Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Külföldön érte a szomorú hír

Én épp Dániában turnéztam, egy kompon ültem, úton a koncertsorozat következő helyszínére, amikor telefonon kaptam a szörnyű hírt, apukám elhunyt.

Azonnal lemondtam minden fellépést erre a hétre, jövő héten pedig Törökországban egy-két koncertem lett volna, azt sem tudom vállalni.

Vasárnap már vissza is jöttem a családomhoz, hogy támogatni tudjuk egymást

- mondta megtörve a zenész, aki azt is elárulta, testvérével együtt nagyon jó kapcsolatot ápoltak édesapjukkal, nagyon tisztelték őt, épp ezért különösen nehéz számukra feldolgozni a veszteséget.