Lekönyökölte a FIFA egyik tisztviselőjét, akár 15 meccsre eltilthatják a sztráfocistát - videó

fbl Horizontal, José Giménez
José Giménez súlyos büntetést kaphat
Vágólapra másolva!
Akár 15 meccses eltiltást is kaphat José Giménez, az uruguayi labdarúgó-válogatott védője, mert a katari világbajnokságon lekönyökölte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) egyik tisztviselőjét a Ghána elleni találkozó után.
Vágólapra másolva!

A pénteki mérkőzés utolsó perceiben Edinson Cavani elesett a 16-oson belül és büntetőt reklamált Daniel Siebertnél, ám a német játékvezető nem ítélte meg a 11-est. A lefújást követően Cavani és az Atlético Madrid 27 éves védője, Gimenez kérdőre vonta a bírót a szabálytalanságért, ezért pedig mind a ketten egy-egy sárga lapot kaptak.

Az incidens közben, a tumultusban Gimenez hátulról lekönyökölte a FIFA egyik versenyigazgatóját, ezért - az insidethegames.biz honlap szerint - akár 15 meccses eltiltást is kaphat.

A büntetése súlyossága attól függ, hogy az általa eltalált férfi a mérkőzés hivatalos személyének minősül-e, ha nem, akkor "mindössze" hárommeccses eltiltás vár rá. Ezzel együtt a bírók verbális bántalmazásáért további négy mérkőzésre is felfüggeszthetik és mellékbüntetésként legalább ötezer svájci frankos (több mint kétmillió forintos) pénzbírságot is kaphat.

José Giménez súlyos büntetést kaphat Forrás: AFP/Khaled Desouki

Uruguay 2-0-s sikere ellenére már a csoportkört követően búcsúzott a világbajnokságtól.

A kétszeres világbajnoknak a meg nem ítélt 11-es lehetett volna az utolsó reménye a továbbjutásra,

miután a Koreai Köztársaság a csoport másik mérkőzésén a hajrában 2-1-re felülmúlta Portugáliát és így több lőtt góljával biztosította a helyét a legjobb 16 között.

Az uruguayi focista nem volt nyugodt a lefújást követően:

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!