Két évtized után bocsánatot kért Uri Geller

Uri Geller, parafenomén
Israeli-British performer Uri Geller, who plays in the TV show "Staya Erusa", poses, on April 8, 2008, during the 45th edition of the MIPTV, the world's audiovisual and digital content market, in Cannes, southern France. TV, Internet, mobile phone, video game and advertising execs from around the globe gather in this Riviera seaside resort to brainstorm about how to propel their converging worlds into the future. AFP PHOTO VALERY HACHE / AFP PHOTO / VALERY HACHE
Vágólapra másolva!
Meghajlott a művész, nem kellett volna pereskednie egy játékkártya miatt.
Vágólapra másolva!

Húsz év után után megváltoztatta a véleményét a világszerte ismert Uri Geller bűvész, így hamarosan visszatér a Kadabra nevű lény a Pokémon univerzumába. Geller még 2000-ben perelte be miatta a Pokémon mögött álló vállalatot, az először Japánban látott játékkártyán ugyanis magára ismert a kanalat látszólag az elméjével elhajlító figurában, plusz annak szójátékos „Youngeller" japán nevében.

Uri Geller a híres kanálhajlító mutatványa közben Forrás: AFP/Valery Hache

A művésztől sosem állt távol a pereskedés, az eredetileg az Egyesült Államokban megindított eljárásban 60 millió dollár kártérítést kért, emiatt a Pokémon mögött álló cég 2002 óta egyetlen régióban sem használta a Kadabrát. Az első eljárás megindítását követően húsz évvel viszont Geller megváltoztatta a véleményét, 2020 augusztusában levelet írt a vállalat vezérigazgatójának, hogy nyugodtan visszatérhet a Kadabra, nem kívánja tovább blokkolni azt.

Geller elárulta, hogy a lányunokái vették rá az álláspontjának megváltoztatására, utólag bolondnak tartja magát a pereskedésért. Most már érti, hogy a Kadabra csak egy tisztelgés akart lenni Uri Geller előtt, rossz perspektívából tekintett a helyzetre, és elnézést kér a Pokémon rajongóitól a Kadabra forgalomból való hosszas kivonatása miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!