Lekapcsolják az egyik legrégebbi fájlmegosztó oldalt

laptop notebook office internet tattoo
Vágólapra másolva!
Nem képes elég bevételt termelni a működési költségeinek fedezésére.
Vágólapra másolva!

Bejelentette a március végi lekapcsolását az egyik legrégebbi még aktív fájlmegosztó szolgáltatás, a 17 éves Zippyshare várhatóan március végével válik elérhetetlenné. A portálon fájlokat megosztó felhasználókat arra kérik az üzemeltetők, hogy még időben mentsék le a megőrizni kívánt állományaikat, a szolgáltatás lekapcsolásakor minden adatuk örökre elveszik majd.

Kinézetre és működésre is nagyon keveset változott az elmúlt 17 évben a Zippyshare Forrás: Origo

A 2006-ban indult Zippyshare teljesen ingyenesen használható, darabonként legfeljebb 500 MB méretű fájlok tölthetőek fel rá a másokkal való megosztásuk érdekében. A portál mindig is teljesen reklámok megjelenítéséből tartotta el magát, azonban a reklámblokkolók széles körű használata és az elmúlt évben két és félszeresére nőtt áramdíj miatt már havi 45 millió oldalletöltés sem elég ahhoz, hogy sikerüljön kitermelni az üzemeltetési költségeit.

A Zippyshare felhasználói kénytelenek lesznek valamelyik népszerű felhőtárhelyen keresztül folytatni az állományaik megosztását. Ezek ugyan 500 MB-nál nagyobb fájlok megosztását is lehetővé teszik, cserébe viszont limitált mennyiségű tárhely áll rendelkezésre, fizetni kell a kapacitásuk bővítéséért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!