Vágólapra másolva!
James McClean, az írek 98-szoros válogatott labdarúgója bejelentette, hogy autizmussal diagnosztizálták.

"Hosszú út áll mögöttem, és most, hogy megvan a diagnózis, itt az ideje, hogy megosszam mindenkivel" - írta a 33 éves játékos a közösségi oldalán, hangsúlyozva:

azért hozta nyilvánosságra az állapotát, hogy támogassa autista kislányát.

"Ahogy mindannyian tudjátok, a lányom, Willow-Ivy autista. Az elmúlt négy évben csodálatosan változott az élete, de nekem, mint az édesapjának nehéz volt szembesülnöm azzal, hogy mennyi akadállyal és kihívással találkozik nap mint nap" - fogalmazott a Wigan Athletic középpályása.

James McCleant autizmussal diagnosztizálták Forrás: NurPhoto via AFP/Andrew Surma/NurPhoto/Andrew Surma

Felidézte: ahogy a feleségével egyre többet megtudtak az autizmusról, egyre jobban felismerték, hogy sokkal több a hasonlóság közte és a lánya között, mint azt korábban hitték.

- írta McClean, aki aztán

önmagát is kivizsgáltatta, ekkor derült ki, hogy ő is autista. "Gondolkodtam azon, hogy ezt nyilvánosságra hozzam-e. Willow-Ivyért teszem,

mert szeretném, ha tudná, hogy megértem őt, és hogy az autizmus nem állíthatja meg abban, hogy elérje a céljait és megvalósíthassa az álmait" - fogalmazott a labdarúgó.

McClean hétfőn este, a franciák elleni dublini Európa-bajnoki selejtezőn (0-1) lépett pályára 98. alkalommal az ír válogatottban.