Újra kórházba került Ferenc pápa, még ma megműtik

religion pope Christianity Horizontal
Pope Francis, seated in a wheelchair, prepares to leave at the end of the weekly general audience on June 7, 2023 at St. Peter's square as in The Vatican. (Photo by Andreas SOLARO / AFP)
Vágólapra másolva!
Rövid időn belül harmadszor kerül kórházba Ferenc pápa, akit ezúttal meg is kell műteni.
Vágólapra másolva!

A Guardian azt írja, hogy I. Ferenc pápát szerdán kórházba szállították, és várhatóan több napig is ott marad.

Az oldal azt írja, hogy hasi műtétet fognak az egyházfőn végrehajtani, két évvel azután, hogy vastagbél-divertikulózis, magyarul bélfali sérv miatt 33 centiméternyi vastagbélt távolítottak el Ferenc pápa szervezetéből.

Ferenc pápa jelenleg is bélfali sérvben szenved, ami gyakori elzáródást okoz egyre erősebb fájdalommal.

A Vatikán azt is közölte, hogy a 86 éves Ferenc általános érzéstelenít kap, a műtét pedig szerda délután lesz.

A Huffington Post azt írja, hogy a pápán úgynevezett laparotómiát hajtanak végre, ami a hasfal átmetszését és a hasüreg megnyitását jelenti. Ezt követően újraépítik a hasfalat protézis elhelyezésével. Erre a visszatérő, fájdalmas és súlyosbodó bélszűkület kezelése miatt van szükség.

A 86 éves Ferenc szerda délelőtt a Szent Péter téren még jó formában köszöntötte a híveket az általános audiencián, ráadásul délelőtt is volt két találkozója.

Ferenc pápa június 7-én Forrás: AFP/Andreas Solaro

Ahogy az Origo is beszámolt róla, kedden a Szentatyát a római Gemelli kórházban vizsgálták meg, maga a vizsgálat alig egy órát tartott, utána visszatért a Vatikánba, de akkor még nem árulták el, hogy pontosan mit is vizsgálnak.

A pápát a Gemelli egyik speciális osztályán kezelik, mely arról ismert, hogy a nukleáris orvostudomány diagnosztikai módszereit alkalmazza.

A Vatikán közleményéből kiderül az is, hogy I. Ferenc a műtét után napokig a kórházban marad, hogy felépüljön a műtétből.

Mint ismert, a pápa márciusban több napot töltött a kórházban egy légúti fertőzés miatt, de az antibiotikumos kezelés után javult az állapota.

Áprilisban pedig

HÁROMNAPOS APOSTOLI LÁTOGATÁST TETT MAGYARORSZÁGON,

melyről az Origo is részletesen beszámolt.

A pápa nyári menetrendje sűrű: Portugáliába látogat augusztus 2. és 6. között, majd Mongóliába utazik augusztus 31-től.