Négy méter magas székletszoborral akartak üzenni egy strandon - kép

Sydney, Australia, tengerpart, szobor, "Plastic pile of sh!t", Bondi Beach,
SYDNEY, AUSTRALIA - JUNE 05: A sculpture titled 'Plastic pile of sh!t, 2023' presented by Better Packaging Co. is seen on display at Bondi Beach on June 05, 2023 in Sydney, Australia. The four-metre-high sculpture is made out of recycled plastic and resembles human feces. The sculpture is designed to draw attention to the amount of plastic that's dumped in the world's oceans every 30 seconds. (Photo by Lisa Maree Williams/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az emberhez köthető műanyagszennyezésre, és általában véve, a szemetelésre hívja fel a figyelmet egy 4 méter magas, székletet idéző szobor egy népszerű ausztrál strandon. Sokan önfeledten pózolnak és fotózkodnak a kreáció mellett.
Vágólapra másolva!

A négy méteres, ürülékhalomnak látszó installáció újrahasznosított műanyagból készült, és a környezetszennyezés pusztító következményeire hívja fel a sydneyi Bondi strandon a mellette elhaladók figyelmét.

A döbbenetes alkotás a világ óceánjaiba 30 másodpercenként bedobott műanyag mennyiségét jelképezi.

Az SBSNews szerint a műalkotás egyike annak a több mint 100 kezdeményezésnek, amelyet világszerte a környezetvédelmi világnapon tartanak.

Plasztikból készült, ürüléket idéző installáció egy ausztrál strandon Forrás: Getty Images/2023 Getty Images/Lisa Maree Williams

Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának közelmúltbeli jelentése szerint a globális műanyagszennyezés 2040-ig akár 80 százalékkal is csökkenthető lenne, ha a műanyagokat újrahasznosítanák vagy alternatív anyagokkal helyettesítenék.

A jelentés kimondja: "Az a mód, ahogyan a műanyagokat gyártjuk, és felhasználjuk, szennyezi a ökoszisztémákat, kockázatot jelent az emberi egészségre és destabilizálja az éghajlatot".

Az ENSZ kimutatása szerint a gazdasági folyamatok révén évente már 400 millió tonna műanyaghulladék keletkezik.

Forrás: Daily Star