Üzent Putyin rettegett vezére

portrait landscape HORIZONTAL 2947689 10/01/2016 Head of the Chechen Republic Ramzan Kadyrov at the Sochi International Investment Forum 2016. Ramil Sitdikov/Sputnik
Ramzan Kadirov
Vágólapra másolva!
Ramzan Kadirov csecsen vezér nemrég közösségi oldalán beszélt az egyre gyakrabban felmerülő orosz mozgosítás lehetőségéről.
Vágólapra másolva!

A hírhedt vezér elmondta, hogy senki ne számítson arra, hogy Oroszországban hivatalos mozgósítás (a hadköteles állampolgárokat a hadseregbe történő behívása) lesz az ukrán helyzet miatt. Kadirov szerint viszont az oroszoknak kötelességük önkéntesen mozgosítani magukat, és Vlagyimir Putyin elnök mellé állni.

Ramzan Kadirov Forrás: AFP/Sputnik/Ramil Sitdikov

A csecsen vezető a Vkontakte nevű orosz közösségi oldalon közzétett üzenetében arról is beszélt, hogy az elnök, vagyis Vlagyimir Putyin támogatása hazafias cselekedet. Emellett cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint Oroszországban hamarosan teljeskörű mozgósítást és háborús állapot lesz kihirdette. Szintén ezen a véleményen van az orosz Duma is, amely a híreszteléseket "sötét erők provokációjának" nevezte.