Vizsgálják Babicsek Bernát halálát, több kérdés felmerült

Babicsek Bernát megemlékezés este
Vágólapra másolva!
Január elején, tragikus körülmények közt, lakástűzben, solymári otthonában halt meg a tévésorozatokban is látott Babicsek Bernát. 
Vágólapra másolva!

A kiérkező szervek szerint a színész a tűzhelyen felejtett olajos serpenyő miatt lelhette halálát, miután az olaj lángra kapott, a házban pedig füst keletkezett. Bernát menekült volna, de a füst okozta oxigénhiány miatt elveszthette az eszméletét. Édesanyja, Márta néni találta meg fia kormos és kihűlt testét. Az asszony a napokban úgy döntött: ügyvédhez fordul segítségért, hogy kiderítse, fia megmenthető lett-e volna. Dr. Borbély Zoltán, a család ügyvédje a Life TV Ébredj velünk! című műsorának vendégeként elárulta: Márta néni a kezdettől fogva azt érezte, hogy Bernát élt még, amikor ez a tűz keletkezett.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Kiérkezik a biztonsági szolgálat ahogy kell, megnézi, látja, hogy a szellőzőn jön a füst. Na most hogy ő összekeveri a szellőzőt a kéménnyel, vagy össze lehet-e keverni egyáltalán a kéménnyel, ez kérdés.

és elmegy" – vázolta a család által jogilag kifogásolt eseménysort az ügyvéd, aki szerint egyértelműen nem lehet összekeverni egy szellőzőt és egy kéményt, így egy foglalkozási szabályszegés történt. Az az álláspontunk, hogy ez egy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés.

Bővebben a Borsban.