Forgalmi engedély kell a kedvezményes benzinárhoz

üzemanyagárat szabályozó új rendelet, benzin, benzinár, ár, üzemanyag, rendelet, szabályozás, külföldi, kétfajta, két, fajta, hatósági ár, mol
Vágólapra másolva!
A magyar autósok a benzinkutakon a fizetéskor a forgalmi engedély bemutatásával tudják hatósági árra módosítani a vásárlás összegét – hívta fel a figyelmet a Mol. Ratatics Péter, a Mol-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója szerint az intézkedés hatására csökkenni fog a határ menti kutakra nehezedő nyomás, és a rendkívül forgalmas nyár eleji időszakban is gondoskodni lehet az ország ellátásbiztonságáról - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A kormány bejelentése alapján péntektől csak a magyar rendszámú és forgalmi engedélyű autók vásárolhatnak hatósági áron EVO 95 benzin- és dízelüzemanyagokat a Molnál. A fogyasztók a forgalmi engedély bemutatásával tudják igazolni, hogy jogosultak a hatósági áras üzemanyag megvásárlására, de a vállalat a következő napokban – az intézkedés zökkenőmentes bevezetése érdekében – hitelt érdemlő magyar rendszám alapján is jóváhagyja a vásárlásokat.

Az üzemanyag-vásárlás felső mennyiségi korlátaiban nem történik változás: ez gépjárművenként továbbra is naponta legfeljebb száz liter, amiből húsz liter tankolható szabványos kannába.

A Mol arra is felhívja a figyelmet, hogy a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál – a forgalmi engedély felmutatása után – alacsonyabb összeget kell kifizetnie a magyar vásárlóknak. Hatósági áron a magyar rendszámmal rendelkező, 7,5 tonna össztömeg alatti gépjárművekkel vagy mezőgazdasági erőgépekkel lehet tankolni.

Képünk illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

A Mol munkatársai a fizetés során a tankolás piaci árát egy vonalkód segítségével módosítják a hatósági árnak megfelelő összegre. Az útról látható tájékoztató totemoszlopokon továbbra is az üzemanyagok hatósági ára lesz látható.

"Mindent megteszünk a gyors és zökkenőmentes átállásért: a tájékoztató anyagok kihelyezése és a munkatársak felkészítése mellett a Magyar Ásványolaj-szövetség többi tagvállalatával is egyeztetünk. Bízunk benne, hogy az intézkedés hatására csökken a határ menti kutakon lévő nyomás. Szintén biztató, hogy az új szabály mellett június hónapra nagyságrendileg 15 százalékkal csökkenhet a hazai üzemanyag-kereslet, így a Mol garantálni tudja Magyarország ellátásbiztonságát" – tette hozzá Ratatics Péter.