Búcsúzik a Google Hangouts csevegő

google hangouts chat
Most azonnal búcsúzik a Hangouts mobilapp, helyette a Gmailben vagy a különálló Chat appban folytathatóak a társalgások
Vágólapra másolva!
Vége a mobilappjának, a webes felülete az év végéig használható marad.
Vágólapra másolva!

Még idén pont kerül a Hangouts csevegő történetének végére, a céges után a fogyasztói verziójának kivezetését is megkezdte a Google. A vállalat tájékoztatása szerint aki a régi mobilappján keresztül használja a Hangoutsot, az mostantól csak egy képernyőt lát majd a halálhíréről, azonban a Gmail mobilapp Chat fülén, vagy a különálló Chat alkalmazáson keresztül elméletileg ott folytathatja majd a társalgásait, ahol korábban abbahagyta azokat.

Most azonnal búcsúzik a Hangouts mobilapp, helyette a Gmailben vagy a különálló Chat appban folytathatóak a társalgások Forrás: Google

A mobilapp kivezetése ellenére a Hangouts böngészős felülete várhatóan az idei év végéig opcionálisan használható marad, a leállítását követően a régi bejelentkezési oldalára lépők automatikusan át lesznek irányítva a Chat belépési felületére.

Ugyan a Hangoutsban felhalmozódott felhasználói adatok elméletileg automatikusan átkerülnek a Chat szolgáltatásba, azonban akik megőrzendő információkkal rendelkeznek a régi csevegőben, azoknak érdemes a Google Takeout segítségével saját biztonsági mentést letölteniük az adataikról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!