80 millióért igazolták, a hátsó ajtón kulloghat el a sztárjátékos

Arsenal FC v Olympiacos FC - UEFA Europa League Round of 32: Second Leg Soccer Match UEFA Europa League Round 32 Second Leg Arsenal v Olumpiacos Competition Emirates Stadium Arsenal FC Olympiakos FC playoff finale game England Greece Federico Guerra Moran
Nicolas Pepe (Arsenal) looks on during the 2019/20 UEFA Europa League 1/32 playoff finale game between Arsenal FC (England) and Olympiakos FC (Greece) at Emirates Stadium, in London, United Kingdom, on February 27, 2020. (Photo by Federico Guerra Moran/NurPhoto) (Photo by Federico Guerra Moran / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint a francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Nice csapata közel áll ahhoz, hogy kölcsönben megszerezze az Arsenal támadóját, az elefántcsontparti Nicolas Pépét.

A 27 éves támadó 2019 nyarán érkezett az Arsenalhoz, az észak-londoni csapat 80 millió eurót fizetett érte a Lille-nek, ezzel a klub történetének legdrágább játékosa lett.

Az elefántcsontparti játékos kiemelkedett a francia bajnokságból, ugyanis a 2018/19-es szezonban 38 bajnoki meccsen 22 gólt lőtt, mellette pedig 11 gólpasszt is adott. Hogy mekkora potenciál is volt benne, azt jól tükrözi, hogy

abban a szezonban csak a PSG világbajnok támadójának, Kylian Mbappénak voltak jobb mutatói a Ligue 1-ben.

Nicolas Pépé nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket Forrás: AFP/Glyn Kirk

Pépé az első arsenalos szezonjában nyolc gólig jutott, a második pedig 16 találatot szerzett. A kezdőcsapatban azonban sosem tudta állandósítani a helyét, a hullámzó teljesítménye és az olyan fiatalok, mint Bukayo Saka vagy Gabriel Martinelli berobbanásának köszönhetően pedig teljesen elvesztette Mikel Arteta vezetőedző bizalmát.

Pépé az előző szezonban már csak 20 bajnokin kapott lehetőséget, azokon is többnyire csak csereként, az idei szezonban pedig még egy percet sem játszott a Premier League-ben.

Az Arsenal ráadásul gőzerővel dolgozik egy szélső leigazolásán, így Pépének nincs maradása az észak-londoni csapatnál.

Az elefántcsontparti támadó állítólag egyre közelebb van ahhoz, hogy a Nice játékosa legyen. A nizzai csapat remekül igazolt a nyáron. Már ingyen megszerezte a Juventustól az Arsenal egykori sztárját, a walesi válogatott Aaron Ramsey-t, a Leicester Citytől pedig megvette a dán válogatott Kasper Schmeichelt.