Fergeteges volt a Mandoki Soulmates koncertje a várban - videó

Leslie Mandoki, Mándoki László, zenekari próba, zenekar, próba, Mandoki Soulmates
Mandoki Soulmates próba 2022 augusztus 18-án
Vágólapra másolva!
Harmincéves fennállását jubileumi koncerttel ünnepelte Budapesten a Mandoki Soulmates.
Vágólapra másolva!

Világsztárokkal, köztük Al Di Meola Grammy-díjas gitárművésszel, Mike Stern amerikai dzsesszgitárossal, Richard Bona basszusgitárossal, valamint Randy Brecker jazztrombitással adott ingyenes jubileumi koncertet a Mandoki Soulmates pénteken Budapesten, a Szentháromság téren - írja a Ripost.

A Leslie Mandoki által vezetett supergroup a budai várban, a Szentháromság téren lépett fel augusztus 19-én.

A nemzetközi sztárok mellett hazai előadóként pedig Takáts Tamás énekes lépett fel a zenekarral.

De a fiatal felfedezett, Max Merseny szaxofonművész, valamint Deobrat Mishra indiai szitárművész és Fausto Beccalossi olasz jazzharmonikás is zenélt az ingyenes koncerten.

Az 1975 óta Németországban és Kaliforniában élő Leslie Mandoki pályafutása során volt a Dschinghis Khan együttes tagja, Angela Merkel német kancellár kampányának zenei igazgatója, Disney-filmek, német és amerikai tévéfilmek zeneszerzője, a Bayern München és a Volkswagen-Audi-Porsche konszern zenei vezetője és tanácsadója.

Mandoki Soulmates-próba 2022. augusztus 18-án Fotó: Szabó Gábor - Origo

1992-ben alapította formációját, a Mandoki Soulmatest, amelynek a kezdetektől a mai napig tagja Randy Brecker, Ian Anderson (Jethro Tull), Al Di Meola, Mike Stern, Chris Thompson (Manfred Mann's Earth Band), David Clayton-Thomas (Blood Sweat & Tears), Bill Evans (Miles Davis Band), Bobby Kimball (Toto), Peter Maffay, Nick van Eede (Cutting Crew), Jesse Sibenberg és John Helliwell (Supertramp). A Soulmatesbeli zenésztársak eddig összesen több mint 35 Grammy-díjat nyertek el, az eladott hanghordozók száma pedig meghaladja a 350 milliót.

Leslie Mandoki lemezproducerként is aktív; München melletti, négy évtizeddel ezelőtt alapított stúdiójában Chaka Khan, Phil Collins, Lionel Richie, Jennifer Rush lemezein dolgozott.

A Mandoki Soulmates legutóbbi lemezét, a Hungarian Pictures/Utopia for Realists című albumot tavaly szeptemberben mutatták be.

A mostani, augusztus 19-i jubileumi koncerten a nemzetközi sztárok mellett hazai előadók is fellépnek, köztük lesz Szakcsi Lakatos Béla.