Vágólapra másolva!
Szalai Ádám utolsó válogatott meccsén szerepelt a magyar válogatottban az olaszok elleni 2-0-s vereség alkalmával. A távozó csapatkapitány csalódottan nyilatkozott, és elmondta, mik a tervei a jövőben.

"Nem készültem előre semmivel a meccs utánra, de nem érzem most azt amit a meccs előtt" - mondta Szalai Ádám az M4 Sportnak.

"Próbáltam a 90 percre koncentrálni, komoly lehetőségünk volt, nagyon csalódott vagyok. Még nem érzem át annyira, hogy ez volt az utolsó meccsem. Óriási köszönet a szurkolóknak, a társaknak, a stábnak, de csalódott vagyok. Amikor tudja az ember, hogy utoljára énekli a Himnuszt, hiába játszom mindig az erőset, a hidegvérűt, rajtam is átfutnak a dolgok, de csalódott vagyok. Tudom, hogy meg fogom bánni, hogy most ezt érzem, de nem tudok mit tenni" - mondta Szalai, aki a lefújás után kiment a szurkolók özé és jelképesen a mezét egy szurkolói pulcsira cserélte.

Szalai Ádám a szurkolóktól is elbúcsúzott Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Az első félidőben nem voltunk pontosak, de voltak lehetőségeink. A második félidőben a harmadik gólhelyzetben került elém a labda, nem ment be, de mégis mi kaptuk a gólt a túloldalon. 13-14 évesen kérdezték Újpesten, mi akarok lenni, akkor azt mondtam, válogatott focista. Azzal a fejjel most nem így éreznék, de most csalódott vagyok.

Egyenpólóban búcsúztak a társak: Köszönjük, Kapitány! Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ha eljutunk 10 pontig a csoportban és 2-vel vezetjük a csoportot, akkor elvisz a földről a realitás.

Erőn felül teljesített mindenki, remélem, a fiatal tehetségek beérnek és ezt tudjuk folytatni. A a mai labdarúgásban a kicsik és a nagyok között is kicsi a különbség, jó csapatmunkával, hozzáállással bármit el lehet érni. Köszönöm mindenkinek a támogatást, a kritkát, mert ez formált olyan emberré, amilyen most vagyok. Apaként is a legjobbat próbálom nyújtani, hétfőn pedig edzővizsgám lesz, most már arra szurkoljon mindenki" - nyilatkozta Szalai Ádám.

„Rengeteg dolog kavarog a fejemben. A legfontosabb, hogy gratulálok Szalai Ádámnak. Rengeteget kaptam tőle, akárcsak az egész magyar labdarúgás. Csalódott vagyok, mert pontot, akartunk szerezni, az lett volna az i-re a pont. Álomszerű utazás van mögöttünk, de sajnos nem sikerült. Az olaszok kielemezték a játékunkat, de a helyzeteink így is megvoltak. Hátul sajnos megvoltak a hibák, ezen a szinten pedig ezt kihasználják. Az ellenfél kapusa is bemutatott négy-öt nagy védést, így érthetően csalódott vagyok, mert úgy érzem, ebben több volt" – mondta Szalai Attila, a magyar válogatott védője.