Megszólalt a váci gyilkos - megdöbbentő magyarázkodással védekezik

Vágólapra másolva!
Lopásnak indult, gyilkosság lett a vége, annak, hogy kit fiatal elvitt egy autót. A tulajdonos utánuk rohant, ráugrott a kocsija motorháztetejére, a tolvajok azonban ahelyett, hogy megálltak volna, nagy gázzal elindultak. A tulajdonos lezuhant, és olyan súlyos sérülései lettek, hogy két nappal később meghalt.
Vágólapra másolva!

Egy baleset miatt riasztottak a mentősöket és a rendőröket vasárnap kora reggel Vácon.

Az úton egy fának és oszlopnak ütközött autó roncsai hevertek, a kocsi közelében egy sérült férfi feküdt.

Forrás: Police.hu

Azonnal kiderült, hogy az autó tulajdonosa beszaladt egy közeli trafikba, a járó motorú autóját pedig az út szélén hagyta. Ezt kihasználva két férfi bepattant a kocsiba és elhajtottak volna, ám a tulajdonos észrevette őket. Kirohant az üzletből és a motorháztetőre hasalva próbálta megakadályozni a lopást.

Forrás: Police.hu

A sofőr nagy gázzal meglódult, áttért az út másik oldalára, miközben a tulajdonos leesett a motorháztetőről. A kocsi végül egy fának, majd egy oszlopnak ütközve állt meg.

Forrás: Police.hu

A sofőr és utasa kiszálltak az autóból és segítségnyújtás nélkül elmenekültek. Az arra járók hívták a mentősöket és a rendőröket.

Az autó 45 éves tulajdonosát életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol orvosi ellátása ellenére két nappal később meghalt.

A rendőrök még aznap elfogták a lopott kocsiból utasként elmenekült, 22 éves férfit. Ő beismerő vallomást tett, ő szabadlábon védekezhet.

Mivel a társa csak alkalmi ismerőse volt, nem tudott hozzátenni az azonosításhoz, alig ismerte. Mondott nevet, címet, de kiderült, nem úgy hívják, és nem ott lakik.

Forrás: Police.hu

Ennek ellenére a rendőröknek sikerült azonosítani a sofőrt, akinek családtagjain keresztül üzentek, hogy adja fel magát. Végül bátyja közreműködésével a férfi felhívta az egyik rendőrt a mobilján azzal, hogy szeretné feladni magát, mert tudja, hogy a nyomában vannak.

Megadta a címet, és megvárta, hogy a szirénázó rendőrök Nagykátára érjenek. Már útközben beszélni kezdett, a kihallgatáson pedig a rendőrök elmondása szerint megkönnyebbült.

Elmondta, hogy valóban el akarta vinni a járó motorral leállított autót.

- tette hozzá.

Azzal védekezett, hogy megijedt, amikor a tulajdonos a motorháztetőre hasalt, elindult, balra húzta a kormányt, majd a fék helyett a gázpedálra taposott. Az ütközések után kiszállt a kocsiból és elment.

Bátyjától tudta meg, hogy keresik a rendőrök, elbúcsúzott rokonaitól, nem akart bujkálni, inkább feladta magát.

Azt is elmondta, hogy jogosítványa nincs, a forgalomban soha nem vezetett, látta, mások hogyan csinálják és azt próbálta utánozni.