Hatalmas lázadás tört ki Iránban az USA elleni vereség után - videó

Square Horizontal
This grab takingn from a UGC video made available on the ESN platform on September 28, 2022 shows protesters taking to the streets of Sanandaj, the capital of Iran's Kurdistan province, as demonstrations continue to spread nearly two weeks after the death of Mahsa Amini in custody, despite growing calls for restraint. (Photo by UGC / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - SOURCE: ANONYMOUS / ESN - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS /NO RESALE/ NO ACCESS ISRAEL MEDIA/PERSIAN LANGUAGE TV STATIONS/ OUTSIDE IRAN/ STRICTLY NO ACCESS BBC PERSIAN/ VOA PERSIAN/ MANOTO-1 TV/ IRAN INTERNATIONAL/RADIO FARDA / BEST QUALITY AVAILABLE
Vágólapra másolva!
Az amerikaiak Irán felett aratott 1-0-s vb-sikere még nagyobb nyugtalanságot szított a perzsa államban: a rezsim ellen tüntető emberek szerte Iránban azt skandálták, hogy „Amerika!", tűzijátékokat lőttek ki, dudáltak – így ünnepelték a válogatottjuk kiesését.
Vágólapra másolva!

Christian Pulisicnak az amerikaiak továbbjutását és Irán kiesését jelentő gólja újabb lépcsőfok lesz az iráni nép jelenlegi rezsimje elleni forradalomban. Azok után, hogy a Forradalmi Gárda megfenyegette a nemzeti csapat játékosait (és családjaikat), amiért nem énekelték a himnuszt az Anglia elleni vb-mérkőzésen,

a perzsa nemzet több régiójában is örültek a polgárok Irán kiesésének.

Farzad Seifikaran iráni újságíró videói szerint sokan nyíltan ünnepelték Irán bukását. Teherán egyik negyedében

egy egész apartmankomplexum ünnepelte a vereséget az Egyesült Államok ellen. A fények villogása és az emberek fütyülése mellett még azt is hallani, ahogy valaki "Amerika!" kiáltásokkal.

Egyes videókon tűzijáték is látható Szanandadzs városában, Irán nyugati régiójában. A szintén Kurdisztán tartományba tartozó Szakkezben pedig dudáló autók akadályozták a forgalmat és vuvuzelák szólaltak meg.

Forrás

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!