Tehetetlenül zokogott a kispadon Suarez, a ghánaiak első számú ellensége - kép

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Ghána - Uruguay, csoportkör, H csoport, Al Janoub Stadion, 2022. 12. 02.
Uruguay's forward #09 Luis Suarez reacts at the end of the Qatar 2022 World Cup Group H football match between Ghana and Uruguay at the Al-Janoub Stadium in Al-Wakrah, south of Doha on December 2, 2022. (Photo by Philip FONG / AFP)
Vágólapra másolva!
Az uruguayi válogatott a csoportkör harmadik fordulójában hiába verte 2-0-ra Ghánát, miután Dél-Korea 2-1-re legyőzte Portugáliát, nem jutott tovább a nyolcaddöntőbe. A csapat legnagyobb sztárja, Luis Suárez sem tudta visszatartani a könnyeit az utolsó percekben.
Vágólapra másolva!

A 35 éves, 136-szoros válogatott csatárt a második félidő közepén cserélte le edzője, onnan fogva a kispadról szurkolt a társaknak. Amikor megjött a hír, hogy a másik pályán a 89. percben Korea megszerezte a vezetést Portugália ellen, így már nem tudott segíteni. Ahogy teltek a percek, úgy omlott össze Suárez, aki az utolsó percekben már csak arcát a mezébe rejtve sírt a kispadon.

A síró Suárez:

Suárez ugyanazzal a mozdulattal lett nemzeti hős hazájában, mint közellenség Ghánában. A 2010-es dél-afrikai vb negyeddöntőjében a rendes játékidő utolsó percében kézzel ütött ki egy labdát a gólvonaról. A piros lapot megkapta, azonban Asamoah Gyan kihagyta a tizenegyest. A hosszabbításban nem született gól, a büntetőket pedig Uruguay rúgta jobban, így ők jutottak a legjobb négy közé.