Dühösek az észak-koreaiak, elegük van a vezető lányából

Kim Dzsongun, észak-koreai, vezető, lánya, Kim Dzsue
This picture taken on November 18, 2022 and released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on November 19, 2022 shows North Korea's leader Kim Jong Un (R) walking with his daughter as he inspects a new intercontinental ballistic missile (ICBM) "Hwasong Gun 17", ahead of its launch at Pyongyang International Airport. - North Korean leader Kim Jong Un said he would respond to US threats with nuclear weapons, state media said on November 19, after Kim personally oversaw Pyongyang's latest launch of intercontinental ballistic missile. (Photo by KCNA VIA KNS / AFP) / South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS / THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE --- /
Vágólapra másolva!
Az éhínséggel küzdő észak-koreaiakat nagyon felbőszítette Kim Dzsongun lányának reflektorfénybe állítása, és főleg annak méregdrága és divatos öltözködési stílusa - írja a Daily Star.
Vágólapra másolva!

A kislány életmódja meglehetősen kirívónak számít az elzárt, diktatórikus országban, ahol a civil életet élők többsége, de már az egyébként előnyben részesített hadsereg tagjainak egy jelentős része is alig jut élelmiszerhez, kiváltképp nem luxuscikkekhez. A dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat (NIS) szerint a diktátor lánya, Kim Dzsue. az ország egy a fürkésző szemek elöl elrejtett helyén éli luxuséletét: lovagol, síel és úszik.

Mindemellett a ruhatára is irigylésre méltó,

hiszen a legújabb divatot követi, ezzel pedig valóban kitűnik a tömegből - máf azon ritka alkalmakkor, amikor szerepel nyilvánosan.

- nyilatkozta egy férfi a Radio Free Asia-nak.

Kim Dzsue és Kim Dzsongun egy korábbi felvételen Forrás: AFP/Str

A kislány már legalább hét alkalommal szerepelt apja mellett a nyilvánosság előtt, legutóbb egy phenjani alapkőletételi ünnepségen. Kim Dzsue egyébként nem jár állami iskolába, ugyanis a legfőbb vezető gyermekeként magántanuló, és így otthonában fogadja tanárait.

Észak-Korea a jelentések szerint egy brutális nemzeti élelmiszerválság kellős közepén tart,

sokan már az utcákon ájuldoznak az alultápláltság miatt. Ráadásul úgy tűnhet, Észak-Korea nem is nagyon törekszik arra, hogy megfelelő külső segítséggel legyenek úrrá a válságon, az Origo az előzményekről ebben a cikkében írt.

A múlt héten az ENSZ és a dél-koreai hatóságok közölték, hogy az élelmiszerellátás az évek óta tartó élelmiszerhiányt követően "a minimális emberi szükségletek kielégítéséhez szükséges mennyiség alá süllyedt".

Az aggodalmaknak azután adtak hangot, hogy

a műholdfelvételek szerint idén jóval kevesebb termés marad meg az országban, mint az előző években, pedig az észak-koreai mezőgazdaság a korábbi években is számos súlyos csapást szenvedett el, elsősorban szélsőséges időjárási helyzeteket.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete szerint az észak-korea emberek már évek óta folyamatosan, drasztikusan alultápláltak.