Erőszakos baloldali tombolás Budapesten: már van egy gyanúsított

Vágólapra másolva!
Egy gyanúsítottja már van a másfél héttel ezelőtti erőszakos baloldali tombolásnak - értesült a Magyar Nemzet. Az ügyészség azt követően indított eljárást, hogy a baloldali politikusok által felhergelt és irányított tömeg a Fidesz-székház közelében zászlórúddal és fémtárgyakkal támadt a rendőrökre.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet információi szerint egy embert gyanúsítottként hallgatott ki a május 19-én erőszakba torkollt diáktüntetés miatt indult nyomozásban az ügyészség.

Ahogy azt korábban megírtuk, a baloldali politikusok által felhergelt és irányított tömeg a Lendvay utcai Fidesz-székház felé indult, ahol többen a rendőrökre támadtak.

Előkerült többek között teli sörösdoboz, valamint fém termosz és vascsavar is. Emellett horgászbottal és törött zászlórúddal is szurkálták a rendőröket. A néhány száz ember folyamatosan, összehangoltan próbálta meg áttörni a rendőrsorfalat.

A rendőröknek az események során összesen négy embert kellett kiemelniük a tömegből, őket a saját testi épségük védelmében húzták be a sorfal mögé, mivel nekipréselte őket a tömeg a rendőrsorfalnak. Ellenben két embert elfogtak, akik füstgyertyát is dobtak a rendőrök közé. Őket a rendőrök feljelentették az ügyészségen.

Mindezekkel összefüggésben Tényi István is a hatóságokhoz fordult. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) korábban azt közölte, hogy az alárendeltségükbe tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség

hivatalos személy elleni erőszak miatt rendelt el nyomozást.

Az ügynek már van egy gyanúsítottja - közölte az ügyészség a lappal, azonban további információt a nyomozás érdekeire tekintettel a KNYF nem adott.

Továbbra sem lehet dobálni a rendőröket

Ide tartozik, hogy a Központi Nyomoz Főügyészség ma egy közleményt is kiadott, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is hivatalos személy elleni erőszaknak számít a feladatukat ellátó rendőrök felé füstgránátot dobni.

Hozzátették, hogy ezzel ellentétes álláspontot a közelmúltban egyetlen, nem jogerős bírói döntés fogalmazott meg (Fekete-Győr András büntetőpere – a szerk.), ami nem egyezik az általános bírósági gyakorlattal, és amellyel szemben az ügyészség fellebbezést jelentett be.

A főügyészség emellett hangsúlyozta, hogy