A Real Madrid máris megtalálta a távozó Benzema utódját

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL FULL LENGTH ACTION SPORT
Tottenham Hotspur's English striker Harry Kane (L) vies with Liverpool's Egyptian midfielder Mohamed Salah during the English Premier League football match between Liverpool and Tottenham Hotspur at Anfield in Liverpool, north west England on December 16, 2020. (Photo by Jon Super / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid hivatalos közleményben tudatta, hogy a szezon végén távozik Karim Benzema, a csapat aranylabdás támadója. A francia csatár 14 év után távozik Madridból, a helyére pedig minden bizonnyal világsztár játékos érkezik majd a nyári átigazolási időszakban. A The Athletic értesülése szerint a Real Madrid legfőbb célpontja a Tottenham támadója, Harry Kane.

A vezetőség állítólag azt mondta Ancelottinak, hogy megpróbálják Kane megszerezni, de ez korántsem lesz egyszerű, ugyanis a Manchester United is régóta ostromolja az angol válogatott csapatkapitányát. A Spursnek viszont muszáj lenne eladni Kane-t, ugyanis a világklasszis támadónak jövő nyáron lejár a szerződése az észak-londoni csapatnál, és nagyon úgy tűnik, hogy nem fogja meghosszabbítani azt.

– nyilatkozta Carlo Ancelotti, amikor az angol támadó leigazolásáról kérdezték.

Harry Kane a Premier League történetének második legeredményesebb játékosa Forrás: AFP/Isabel Infantes

Kane érkezését nagyban segítheti, hogy a Tottenham és a Real Madrid jó kapcsolatot ápol egymással. A spanyol csapat korábban az észak-londoni együttestől igazolta le a horvát Luka Modricot és a walesi Gareth Bale-t is, ráadásul a klub elnöke, Daniel Levy egész biztosan szívesebben adná el Kane-t a Real Madridnak, mintsem hogy a csapata egyik közvetlen riválisát erősítse a Premier League-ben.