Itt van Putyin bejelentése az ukrán ellentámadásról

Putyin, oroszország, orosz, elnök, Vlagyimir Putyin
Russian President Vladimir Putin chairs a Security Council meeting via a video link at the Kremlin in Moscow on May 15, 2023. (Photo by Mikhail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP)
Vágólapra másolva!
Megkezdődött az ukrán támadás, amit az is bizonyít, hogy Kijev bevetette a stratégiai tartalékokat - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Szocsiban újságíróknak.
Vágólapra másolva!

- mondta az orosz államfő.

Putyin méltatta az orosz hadsereg, a hadvezetés és a korszerű orosz fegyverek hatékonyságát és azt állította, hogy az ukrán fegyveres erők az elmúlt napokban jelentős, a "klasszikus" mutatót meghaladó veszteségeket szenvedtek, amely a támadó fél esetében három az egyhez arányú.

Nem fogom most elmondani a számokat, de mély benyomást keltenek - fogalmazott Putyin.
Megjegyezte, hogy

noha eddig az összes ukrán kísérlet kudarcot vallott, a kijevi rezsim csapatainak támadási potenciálja még megmaradt.

Elismerte, hogy az orosz hadseregnek több korszerű fegyverre van szüksége, és rámutatott, hogy a hadiipar képes növelni a kapacitását.

Igor Konasenkov altábornagy beszámolója szerint az orosz erők több, páncélosokkal támogatott ukrán támadást vertek vissza a donyecki régió déli részén és Zaporizzsja megyében. Mint mondta, az ukrán erők itt mintegy 680 katonát, valamint egyebek között 35 tankot, 11 gyalogsági harcjárművet, 19 páncélozott harcjárművet, hat járművet, köztük három Hummert és egy francia gyártmányú CAESAR önjáró löveget veszítettek.